Helt ny Volvo S40

Her finner du de første bildene av den helt nye Volvo S40 som vises i Frankfurt om et par uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Helt ny Volvo S40

Helt ny Volvo S40

  1. Store bilder


Den nye Volvo S40 er den første helt nye bilen fra Volvo siden XC90 ble lansert for cirka ett år siden.

Dagens modell har vært på markedet siden 1995 og har vært innstegsmodellen til Volvos S-serie. Den nye modellen har klare trekk fra sine større søsken, men er selvfølgelig skalert ned til en kompakt og sportslig størrelse. Bilen ser tøff ut, og det har vært en av Volvos utfordringer og flytte gjennomsnittsalderen på kundegruppen nedvover.

Motorer

Den nye Volvo S40 lanseres først med et utvalg av femsylindrede motorer der toppmodellen er T5 med 220 hestekrefter. Også en firesylindret turbodiesel finnes, med en effekt på 136 hestekrefter.

Toppmodellen Volvo S40 T5 kan også leveres i en AWD-versjon, det vil si med Volvos elektronisk kontrollerte firehjulsdrift, og med en 6-trinns manuell girkasse. I 2004 vil motorutvalget utvides med firesylindrede bensinmotorer.

Den nye Volvo S40 vil bli bygget ved Volvo-fabrikken i Ghent i Belgia, som er modernisert og oppgradert for formålet med en investering på 340 millioner Euro. Produksjonen starter i løpet av høsten.

Den neste modellen i rekken blir Volvo V50. Det er en sportslig stasjonsvogn som kommer ut til forhandlerne i løpet av første halvår 2004.

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!