Helt ny konkurrent til Passat, Mondeo og Avensis

Endelig kommer Peugeot på banen med et reelt alternativ i mellomklassen.

508 skal fylle vakuumet etter 407 og 607 og vil i praksis havne midt i smørøyet av mellomklassen. Det betyr at den skal kjempe mot biler som Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Toyota Avensis, for å nevne noen få.

508 er 479 centimeter lang som sedan og 481 centimeter som stasjonsvogn. Det gjør den middels stor i mellomklassen. Designmessig har Peugeot lagt om kursen litt med denne bilen. Den svært store grillen som preger de fleste av Peugeots andre modeller er tonet ned og i stedet virker man å satse på mer klassisk eleganse. Visse likhetstrekk med konsernfetter Citroën C5 kan kanskje anes, men Peugeot virker likevel å ha funnet sin egen stil. Fronten virker kanskje mest inspirert av Maserati?

Hybrid

Peugeot er litt knipne med informasjonen i denne omgang og forteller ikke veldig mye om motoralternativene. Men vi får vite at start-stopp-teknologi blir å finne og at en hybridversjon kommer litt etter lanseringen. Hybrid4 som Peugeot kaller det gir firehjulsdrift og mulighet til å kjøre bare på strøm under visse forhold. Bakhjulene drives kun av elmotoren på etter alt å dømme 37 hestekrefter og 200 newtonmeter.

508 Hybrid4 blir noe så sjeldent som en dieselhybrid. Den samlede ytelsen ligger på 200 hestekrefter og basisen blir en 2,0-liters dieselmotor, trolig med 163 hestekrefter. Denne motoren blir nok også å finne uten elektrisk støtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Designen på 508 viser et tydelig stilskifteFlere motorer

I tillegg regner vi med at det kommer en variant av denne 2,0-literen med litt mindre effekt, samt en 1,6-liter med 112 hestekrefter. På bensinsiden antar vi at det blir en 1,6-liters turbomotor som blir dominerende, muligens også i en variant uten turbo.

Neste år

Peugeot 508 skal vises på høstens store bilutstilling i Paris i starten av oktober. Hit til Norge kommer den i mai neste år. Vi regner med at flere detaljer blir kjent i tiden frem mot Paris-utstillingen. Prisen må vi nok vente enda en god stund på.