Helt ny Hyundai i20

Peugeot 208? VW Polo? Ford Fiesta? Kia Rio? Eller kanskje... helt nye Hyundai i20?

<b>HELT NY:</b> De første bildene av Hyundai i20 av tredje generasjon viser en moderne småbil med harmonisk design. Den får oss til å tenke mer på Peugeot 208 enn på Ford Fiesta. Foto: HYUNDAI
HELT NY: De første bildene av Hyundai i20 av tredje generasjon viser en moderne småbil med harmonisk design. Den får oss til å tenke mer på Peugeot 208 enn på Ford Fiesta. Foto: HYUNDAI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hyundais i20 er en småbil det er fort gjort å glemme å tenke på når man vurderer en bil i "Polo"- eller "Fiesta"-klassen. Men det kan være tabbe, for selv dagens i20 har mye for seg. Spesielt har den god plassutnyttelse.

Bra bagasjeplass

Og den kommende modellen fortsetter trenden, ved å befinne seg i klassetoppen når det gjelder plassutnyttelse. Et bagasjerom på 326 liter er nemlig mye i småbilsegmentet.

Hyundai forbereder også en liten SUV med sprek design: Les her om ix25.

208-RIVAL: Særlig sett fra denne vinkelen ser vi at Peugeot 208 blir en direkte konkurrent. Foto: HYUNDAI
208-RIVAL: Særlig sett fra denne vinkelen ser vi at Peugeot 208 blir en direkte konkurrent. Foto: HYUNDAI Vis mer


Mer voksen

Bilen er nemlig noe større enn den utgående modellen. Den er lengre - 403,5 centimeter - og har en akselavstand på 257 centimeter. Derimot er den litt lavere enn sin forgjenger og selvsagt designet i henhold til Hyundais designfilosofi som de kaller "Fluidic Sculpture 2.0" under ledelse av den europeiske designsjefen Thomas Bürkle.

At Hyundai er blitt rå på å gi små biler god innvendig plass, beviste de for en tid tilbake da de viste en bil på størrelse med en VW Golf med plass til åtte personer!

Fem år

Den nye generasjonen i20 skal fortsatt produseres på Hyundais fabrikk i Tyrkia og vil ifølge produsenten fremstå som en helt ny bil sammenlignet med forgjengeren.

Nye i20 kommer med Hyundais fem års garanti med ubegrenset kjørelengde. Dette er fortsatt meget bra selv om importøren nylig kuttet i garantien.

Hyundai lanserer sin nye i20 på bilmessen i Paris i oktober.

 Foto: HYUNDAI
Foto: HYUNDAI Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!