Helt ny Citroën C3 i Cactus-stil

Citroën Cactus er blitt en suksess for merket, med sitt friske og annerledes utseende. Ny C3 følger opp.

<b>MARKERER SEG:</b> Nye Citroën C3 vil bli lagt merke til i trafikken med sin høye front og spesielle lyktekonfigurasjon - som flere andre modeller fra merket. Foto: WILLIAM CROZES/CONTINENTAL PRODUCTIONS
MARKERER SEG: Nye Citroën C3 vil bli lagt merke til i trafikken med sin høye front og spesielle lyktekonfigurasjon - som flere andre modeller fra merket. Foto: WILLIAM CROZES/CONTINENTAL PRODUCTIONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Citroën er tilbake der vi liker dem, med spesielle og tidvis litt små-sære produkter.

Det er noe forfriskende annerledes over designen på en bil som Citroën Cactus, og stilen har slått såpass an at Citroën har valgt å følge opp med tredje generasjon C3, som presenteres i disse dager.

Vi kjørte den første i 2002 og andre generasjon høsten 2009. Og mot årsskiftet kommer altså denne helt nye utgaven på markedet.

Fiesta-konkurrent

Som de forrige er det en etter forholdene liten bil, rett under fire meter i lengden på en akselavstand på 254 centimeter, som er relativt generøst og burde tillate relativt god plassutnyttelse. Bilen er også 147 centimeter høy.

Det er altså en konkurrent til for eksempel biler som Toyota Yaris, VW Polo, Opel Corsa og Ford Fiesta, for å nevne noen av de mest solgte.

TO TONER: Man kan velge nye C3 i to-farget versjon med ulike muligheter for å kombinere fargene på karosseri og tak. Foto: WILLIAM CROZES/CONTINENTAL PRODUCTIONS
TO TONER: Man kan velge nye C3 i to-farget versjon med ulike muligheter for å kombinere fargene på karosseri og tak. Foto: WILLIAM CROZES/CONTINENTAL PRODUCTIONS Vis mer


Den har flere originale aspekter ved seg, og vi bet oss blant annet merke i at det blir den første som leveres med Citroëns nye såkalte ConnectedCam. Det dreier seg om et helintegrert HD-kamera som filmer kjøreoplevelsen med mulighet for å dele med andre eller lagres for senere bruk, for eksempel som bevis ved ulykker.

Lagrer film ved ulykker

Systemet minner om ettermonterte dashcam-løsninger i sin funksjonalitet. Det består av et kamera plassert bak sladrespeilet som filmer i 120 grader, samt GPS og 16 GB integrert lagring.

Sjåføren kan selv velge å ta bilder og film ved hjelp av en knapp, men ved kollisjoner vil systemet skru seg på automatisk for å filme og lagre (30 sekunder før uhellet og 60 sekunder etter).

ANNERLEDES: Citroën går bort fra det buede dashbordet, som de har gjort i C4 Cactus. Foto: CITROËN
ANNERLEDES: Citroën går bort fra det buede dashbordet, som de har gjort i C4 Cactus. Foto: CITROËN Vis mer


Den nye småbilen vil også være tilgjengelig med førerstøttesystemer som 3D-navgiasjon med stemmestyring, ryggekamera, filskiftevarsler og blindsoneovervåkning.

PureTech

Kundene vil få valget mellom tre forskjellige 3-sylindrede PureTech-bensinmotorer på 68, 82 og 110 hestekrefter. På dieselsiden tilbys to Blue HDI-dieselmotorer på 75 og 100 hestekrefter.

I første omgang kommer de med manuell girkasse, men etterhvert kommer også en 6-trinns automatgirkasse.

AIRBUMPS: Som C4 Cactus kommer nye C3 med de karakteristiske luftpute-beskyttelsene på sidene. Foto: WILLIAM CROZES/CONTINENTAL PRODUCTIONS
AIRBUMPS: Som C4 Cactus kommer nye C3 med de karakteristiske luftpute-beskyttelsene på sidene. Foto: WILLIAM CROZES/CONTINENTAL PRODUCTIONS Vis mer


LES OGSÅ:

  • Langtest: Citroën Grand C4 Picasso
  • Citroën viser røff SUV
  • Test av folkesuven Citroën C4 Aircross
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!