Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Helt ny Audi S6 avslørt

Det er ikke så veldig lenge siden nye Audi A6 ble lansert. Nå er trumf-"S"-et på vei. Tydeligvis.

Automedia har mottatt disse bildene fra sine oppvakte spioner. De viser nye Audi S6 på vei ombord i fergen til Göteborg fra en eller annen tysk havn. Det betyr sannsynligvis lang transportetappe opp til Lappland for vintertesting.

Fra S4 til S6

Den første S6 fra Audi kom på markedet for 17 år siden - det var i 1994, kort etter at Audi 100 hadde skiftet navn til A6. De tre foregående årene hadde sportsversjonen av Audi 100 hett S4. Denne bilen ble tilbudt med to motorvarianter: En 2.2 rekkefemmer på 230 hester og en 4.2 V8-motor på 290 hester. Etter et opphold kom en helt ny S6 på markedet i 1999. Den var utstyrt med en 4,2-liters V8-motor på 340 hestekrefter.

Det var denne som i 2006 ble avløst av den S6-versjonen som er i salg i dag. Vi testet Avant-versjonen av den, og det kan du lese om her.

Mer ut av mindre

Dagens S6 er utstyrt med en V10-motor på 435 hestekrefter. Men i 2011 er det downsizing som gjelder og når det gjelder nykommeren regner Automedia med at det er en fireliters V8-motor som blir å finne under panseret. Det rapporteres at denne skal utstyre Bentley Continental GT i en turboversjon på 420 hestekrefter. Vi har, i likhet med Automedia, vanskelig for å tro at Audi vil gå ned i effekt med en ny S6, og regner derfor med at den vil komme i en heftigere variant - kanskje med biturbo- eller kompressorlading.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankfurt?

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
PÅ TOPP: Audi kommer øverst på årets AutoIndex, som undersøker hvor fornøyde bileierne er med bilen. Foto: Automedia

Vi regner med at Audi vil stille ut sin nye S6 på bilutstillingen i Frankfurt i september, og at lansering av muskel-Audien vill finne sted tidlig i 2012.

Her kan du lese vår test av nye Audi A8.
Vi har også testkjørt Audi A7 Sportback. Det kan du lese om her.