Helt Konge: Daimler Super Eight

En av bilindustriens mest betydningsfulle pionerer var Gottlieb Daimler, og hans navn blir i første rekke knyttet til engelske luksuslimousiner på den ene siden og til det tyske konsernet Daimler-Benz - nå en del av DaimlerChrysler-gruppen - på den andre. Jaguar har lenge benyttet Daimler som betegnelse på sine mest luksuriøse og velutstyrte varianter. Nå er det duket for Daimler Super Eight.

Helt Konge: Daimler Super Eight

  1. Store bilder av Daimler Super Eight


Etter et raskt blikk på Daimler Super Eights eksteriør vil de fleste tenke "Jaguar". Men en del kunder av biler i luksusklassen vil ha det Jaguar har å by på når det gjelder britisk klasse, men de ønsker også noe i tillegg. Noe nærmest symbolsk - en følelse av eksklusivitet og tilhørighet til en snevrere "klubb". En Daimler-eier er noe for seg selv. Og Daimler er noe mer enn Jaguar.

Kongelig merke

Allerede i begynnelsen av det 20. århundre var Edvard VII av England Daimler-kunde, og på 1920-tallet var Kong George V eier av den berømte Daimler Double Six-modellen, med V12-motor som ble kalt Double Six fordi Daimler fremfor alt hadde tradisjon for seks-sylindrede motorer. Nærmere vår tid har den engelske kongefamilien holdt seg med den gedigne Daimler Limousine. Etter at britiske Daimler ble en del av Jaguar "skle det ut" litt - det prestisjefylte navnet begrenset seg i stor grad til å pryde de mer eksklusive Jaguar-versjonene.

Jaguar XJ +

Det er etter påtrykk fra kunder at Jaguar nå vekker Daimler-navnet til live igjen etter syv års "dvale". Daimler Super Eight er resultatet; det er den mest eksklusive versjonen i Jaguar XJ-rekken. Limousine-tradisjonen ivaretas ved at det er karrosseriet med lang akselavstand, og dermed meget god plass i baksetet, som er basis for modellen. Daimler- designdetaljer i krom skal sørge for en diskret differensiering i forhold til Jaguar-modellene. Under panseret finner vi den kompressormatede V8-motoren med 4,2 liter slagvolum som yter 400 hestekrefter. Interiøret er meget eksklusivt i beste britiske håndverkstradisjon, med eksklusivt skinn og edelt valnøtt-tre som dominerende ingredienser.

Utstyret er selvfølgelig meget komplett og inkluderer et avansert informasjons- og underholdningssystem og et stemmeaktivert fire-soners klimaanlegg. Nedfellbare arbeidsbord bak og lammeulltepper er også med i standardutstyret.

Det er kanskje på grensen til det vulgære - men denne Daimleren, tidenes mest avanserte, klarer null til hundre på 5,3 sekunder...

Daimler Super Eight vil være i salg fra november 2005.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Jaguar-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder