Helt åpen Smart

Smart Crossblade er noe av det mest åpne du kan kjøre uten hjelm. Toseteren er klar for produksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Helt åpen Smart
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det raskeste med Smart Crossblade er nok utviklingstiden. Den ble klar på under ett år. Toppfarten er begrenset til 135 km/t.

Begrenset

Det er ikke bare toppfarten som er begrenset. Det skal bare bygges 2.000 biler. De første kommer på veien i juli, men allerede fra begynnelsen av mars er det mulig å sette navnet sitt på bestillingslisten.

Suprex

Av alle navn produsentene setter på motorene sine er nok Suprex det morsomste. I Crossblade yter den tresylindrede turbomotoren på 0,6 liter 70 hestekrefter, og har et dreimoment på 100 newtonmeter. Crossblade blir alene om den sprekeste utgaven av denne motoren.

Bredere bak

Treekete aluminiumsfelger er kledd med dekk i dimensjonen 195/40 R16 foran, bak er det 215/35 R16 som gjelder. Dette er voksne dimensjoner for en bil som har en toppfart på 135 km/t.

image: Helt åpen Smart

Kun en liten, klar list skal sørge for at fluespisingen reduseres til et minimum. Der er ikke dører, og heller ikke mulighet for tak over hodet. Likevel mener Smart at sikkerheten er ivaretatt med en veltebøyle, og kollisjonsputer for fører og passasjer. Der døren pleier å være er karosseridelene redusert til kun den viktige sikkerhetsbjelken.

Relaterte artikler

  • Her finner du flere Smart-nyheter
  • Her finner du vår Smart-test