«...hva som er viktigst av å faktisk være sterk og det å bare se sterk ut, men Dodge har for sikkerhets skyld valgt å satse på begge deler. »
Det er ikke så ofte vi ser pressebilder hvor røyken velter ut av hjulbuene, spesielt ikke i disse miljøtider, ei heller hoppende biler. Men Dodge gjør ingen forsøk på å skjule det alle vet, at dette er en renspikket muskelbil med nok krefter til å dekke de flestes behov, eller skal vi si begjær. Og evnen til å takle krevende hopp er jo som kjent avgjørende i mange biljakter.
Hemi V8

Helspent muskelbil klar
Den åttesylindrede Hemi-motoren som det selvsagt dreier seg om er en velkjent maskin. Med et slagvolum på 6,1 liter utvikler den 425 hestekrefter og drøyt 570 newtonmeter. Ikke fullt så høy toppeffekt som sine europeiske kolleger, men det store slagvolumet og relativt høye dreiemomentet, kombinert med kun drift på bakhjulene, gjør at vi antar at denne bilen har det som skal til ut av lyskryssene og andre steder hvor det kreves både show og go.
Femsteget automat
Noen 0-100-tid er ikke oppgitt, men anslagene ligger på snaut 5,5 sekunder. Og den tiden burde være oppnåelig for de fleste såfremt festet er godt nok. En tradisjonell femtrinns automatkasse er nemlig på plass for å formidle kreftene videre til bakhjulene.
Muskelbunt


Man kan jo alltids diskutere hva som er viktigst av å faktisk være sterk og det å bare se sterk ut, men Dodge har for sikkerhets skyld valgt å satse på begge deler.
Bilens proporsjoner minner om dem vi finner på den opprinnelige Challengeren fra første halvdel av 70-tallet, men formene har blitt kraftigere og den lett kantete stilen som har blitt så moderne de siste fem årene, lar seg også til en viss grad identifisere på Challanger.
Kjedelig interiør
Innvendig er egentlig ikke ting så veldig spennende, og minner mye om det vi tidligere har sett i andre biler fra Dodge og Chrysler. Rattet burde i alle fall være stort nok, men slik skal det kanskje være i muskelbil som neppe blir noen konkurrent til sine europeiske jevnsterke med tanke på raffinement i kjøredynamikken.
Men aldri si aldri, bakhjulsopphenget er i alle fall flerleddet slik at man slipper den tradisjonelle stive bakakselen som forringer både komfort og kjøreegenskaper.
Her er alle DinSides biltester
Mercedes-slektning
For øvrig bygger Challenger på den kjente LX-plattformen som tidligere har gitt liv til blant andre Chrysler 300C. De observante av dere vil da kanskje se koblingen som da også går til forrige generasjon av Mercedes-Benz E-klasse.
Test deg selv: Klarer du førerprøven?
Mindre motorer senere

V8eren på 6,1 liter er den første og største motoren som havner i Challenger. På et litt senere tidspunkt er det forventet et par mindre alternativer i tillegg, trolig i form av en 3,5-liters V6er og en 5,7-liters V8er, også den av Hemi-typen.
Ikke til Norge
Dodge Challenger SRT8 vises på en bilutstilling i Chicago i disse dager. På det amerikanske markedet kommer den til våren, men her i Norge må vi nok se langt etter den, med mindre noen bestemmer seg for å privatimportere den.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.