Hele prøvekjøringen

Det er nesten så man skulle tro at det er Peugeot -- ikke Citroën -- som er den ledende franske bilprodusent hva design angår. For Peugeot 206 er en av de aller lekreste i klassen, men om den er like engasjerende som den ser ut til å være, er en helt annen sak.

Hele prøvekjøringen
Pluss og minus
Dette elementet er dessverre fjernet.


Joda - Peugeot har levert fra seg en frekk og freidig småbil som så avgjort burde kunne spise kirsebær med de store -- og da sikter vi i første rekke til VW Polo og Ford Fiesta -- den er velutstyrt, rommelig, og har en riktig pris. Og den har den snertne detaljen med at man kan koble ut kollisjonsputen på passasjersiden ved hjelp av tenningsnøkkelen.

Likevel -- det er noe som mangler for at vi skal få full tenning på denne bilen. Hva er det Fiesta og Polo har som ikke 206 kan vise til?

Nytt skall, ellers bare gammelt nytt

Hele prøvekjøringen


Så kort kan det kanskje oppsummeres. Riktignok ser bilen veldig ny og frisk ut fra utsiden, og den har en ny og praktisk funskjon med utsjaltbar kollisjonspute, men likevel får man -- inne i bilen -- ikke inntrykk av at det er noe spesielt med 206. Kankje er det rett og slett bare følelsen av at man kjører en 106, eller var det 306?

Og det er i og for seg ingenting galt med det, men det er heller ikke noe spennende ved det. Skuffelsen over 206 kommer -- tror jeg -- i første rekke av at bilen ser såvidt mye friskere ut fra utsiden, enn hvordan den oppleves fra innside og på veien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komfort og ro

Hele prøvekjøringen


På veien er det lite å utsette på 206. Den er komfortabel, støynivået er svakt, og setene gir god støtte. Styringen er presis, og kjøreegenskapene er forutsigbare. Men 206'en greide ikke å engasjere. Den virker rett og slett litt lat -- igjen er det vel i første rekke at man ved å se på bilen blir lurt til å tro at bilen er noe mer enn det den er.

For Peugeot 206 er rett og slett ikke annet enn en himla god småbil i Poloklassen!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Plass: Peugeot 206 virker trang, men er det egentlig ikke. Baksetet er dog litt i minste laget for voksne, langbente personer.
Drivlinje: Lav vekt sørger for hyggelig bensinforbruk og gode kjøreegenskaper. Styringen er rimelig presis, noe man ikke kan si om gearkassen.
Pris og utstyr: Meget velutstyrt, og godt forhold mellom pris og plass.
På veien: ....er 206 komfortabel og stødig
I byen: ...dårlig sikt bakover ved lukeparkering, ellers har 206 en passende størrelse og komfort for bytrafikk.