<B>MEN ER DET IKKE ...</B> Joda, det <I>er</I> en veldig sint fugl på toppen av hjelmen til Heikki Kovalainen, finsk formel 1-kjører. Men hvorfor?
MEN ER DET IKKE ... Joda, det er en veldig sint fugl på toppen av hjelmen til Heikki Kovalainen, finsk formel 1-kjører. Men hvorfor?Vis mer

Heikki blir en sint fugl

Finsk formel-1-fører ender opp med å bli sponset av det andre store finske foretaket.

Heikki Kovalainen. Jeg skal ikke stoppe deg hvis du vil si noen ord om ham først. Greit, det er ikke så mange utenom de beinharde formel 1-entusiastene som vet hvem Heikki er, men han er altså enda en finne som liker å kjøre veldig fort med bil.

Finnen kjører for det ikke veldig kjente laget Caterham, et englandsbasert, men malaysisk-eid foretak som hører til blant lilleputtene i formel 1-sammenheng.

Suksess-bedrift

Akkurat det kan kanskje bidra til å forklare hvorfor hjelm-sponsoren har blitt en annen finne, som er langt mer berømt enn Heikko. Rovio Entertainment er en av Finlands største eksportsuksesser det siste året, og det skyldes ene alene en spillserie ved navn Angry Birds.

Nettopp. Det er derfor hjelmen ser ut som en Angry Bird.

Spillet er en av de mest nedlastede appene noensinne fra Apples App Store, og har siden debuten i 2009 fått en rekke oppfølgere som mer eller mindre konsekvent har havnet på topplistene. Angry Birds finnes også som blant annet Facebook-spill, og som spill for enkelte nettlesere.

Litt optimist

Nå pryder de altså også en finsk hjelm i formel 1-sirkuset. Det har ikke Heikki Kovalainen noe imot, til tross for det ganske spesielle, rød utseendet.

– Jeg er (...) glad for å kunne støtte et finsk firma på en global plattform. Og viktigst av alt: Jeg er en stor fan av Angry Birds, sier han på sine egne nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sesongens første formel 1-løp arrangeres i Melbourne, Australia denne helga, og Heikki, som i fjor ikke klarte å sanke et eneste formel 1-poeng, håper på en positiv start. Han tar likevel visse forbehold.

– Etter lørdagens kvalifisering får vi se om vi fortsatt ligger et steg bak de andre. Uansett så er målet å få maksimalt ut av bilen, selv om det ikke leder til poeng, sier Kovalainen til finske Helsinki Sanomat.

Finland har forøvrig enda en formel 1-kjører blant de startende på søndag – Kimi Räikkönen.