Heftig Alfa Romeo

Hvordan kan den relativt moderat motoriserte TZ3 Corsa greie supersport-ytelser?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er allerede gått noen uker siden denne meget spesielle sportsbilen ble presentert på den berømte skjønnhetskonkurransen for biler ved Villa d'Este i Cernobbio i Italia.

90-årsjubileum

Bilen er bygget for å feire 90 år med samarbeid mellom designhuset Zagato i Milano, og Alfa Romeo, samt 100-årsjubileet for Alfa Romeo som aktør innen bilsport. Alfa er for tiden i full sving med å bygge opp igjen det premium-sportslige image som merket er bygget på, og i det perspektivet er denne typen publisitet høyst velkommen. Det bidrar til å gi mer troverdighet som oppfølging av den estetiske perlen 8C Competizione (som vi for øvrig har prøvekjørt - les om det her).

Hyllest til seiersrekke

Alfa Romeo TZ3 Corsa er bilens fulle navn og det er ikke bare en designstudie - det er en fullblods racer, utviklet som en hyllest til historiske seiere Alfa og Zagato kan vise til, fra Mille Miglia, Sebring, Targa Florio, Nürburgring og Le Mans. Legenden Juan Manuel Fangio vant formel 1 i en Alfa Romeo 159 med Zagato-karosseri...


Under 3,5 sek.

TZ3 Corsa er utstyrt med den kjente V8-motoren på 4,2 liter som yter 420 hestekrefter. Til tross for denne "moderate" motoriseringen, kan den vise til oppsiktsvekkende ytelser - 0-100 km/t på under 3,5 som er en sann supersportsbil verdig, og en toppfart på over 300 km/t.

Hemmeligheten ligger selvsagt i at bilen er racingrigget og har en svært lav vekt, nemlig 850 kilo - 300 kg mindre enn en VW Polo! Dette har å gjøre med at bilen har et aluminiumsskall på gitterrørramme i karbon.

Unik

Er det så bare å legge inn bestilling - og hva er mon tro prisen på dette vidunderet? Vel, prisen er ukjent i skrivende stund, og etter hva vi vet er dette et unikt eksemplar som er blitt virkelighet takket være en tysk entusiast ved navn Martin Kapp, som visstnok har noen Alfa-perler i samlingen sin fra før.

Bilder av bilen fra Villa d'Este kan ses her på denne italienske websiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!