Hårete konsepter i Detroit

Bilåret 2007 starter friskt med en rekke nye modeller på bilutstillingen i Detroit. Men som vanlig er en slik utstilling også en gullgruve for dem som ønsker innsikt i hva bilprodusentene håper for fremtiden. Se vår oversikt over konseptene.

Acura Advanced Sports Car Concept
Acura Advanced Sports Car Concept Vis mer

Hårete konsepter i Detroit

  1. Store fine bilder
Acura Advanced Sedan Concept ble vist på Los Angeles Auto Show.
Acura Advanced Sedan Concept ble vist på Los Angeles Auto Show. Vis mer
Hårete konsepter i Detroit
I Detroit kommer Chrysler til å vise Nassau (over) og Trailhawk (under).
I Detroit kommer Chrysler til å vise Nassau (over) og Trailhawk (under). Vis mer
Hårete konsepter i Detroit


Vet du hva? I skrivende stund koster det faktisk ikke mer enn 4.000 kroner for en tilfeldig valgt tur/returbillett til publikumsåpningen 13.januar av Detroit-messen, eller North American International Auto Show (NAIAS) som utstillingen offisielt heter. Fristet? Her er vår liste over hvilke fremtidsvisjoner du kan regne med å få se.

NB! For journalister og bransjeakkrediterte åpner utstillingen 7. januar. De salgsklare nye modellene som lanseres i Detroit finner du forøvrig i denne artikkelen.

Avansert sportsbil

Hondas amerikanske prestisjedivisjon Acura har varslet at de kommer med ”Advanced Sports Car Concept”. Bilen, som vi foreløpig må nøye oss med denne skissen av, viser veien mot neste generasjon eksotiske biler fra den fronten.

Avansert sedan

Men det er flere veier til himmelen, og Acura har nok også med seg sin avanserte sedan ”Advanced Sedan Concept” som debuterte på Los Angeles Auto Show nylig. Som vanlig på konseptbiler er man raus med hjuldimensjonene, med henholdsvis 22 tommer foran og 23 tommer bak. Taket er i sin helhet av farget glass.

Nassau og Trailhawk

Chrysler-gruppen har lagt ut et par skisser av konsepter som er lovet vist i Detroit. Nassau er en firedørs, fireseters luksuskupé. Jeep Trailhawk er på sin side en slags miks av Wranglers utstråling og Grand Cherokees mer sofistikerte egenskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kia Kue CUV

Hårete konsepter i Detroit


Kue vadis? Det er foreløpig ikke godt å si så veldig mye om hvor Kia har tenkt seg med denne varslede skapningen, men spennende er den. CUVen er et begrep Kia prøver seg med - crossover utility vehicle. Det skal ikke så mye fantasi til for å skjønne at krysningspoenget er mer ytelse og kjøreegenskaper i SUV-kategorien. Også her 22-tommers hjul. Og kort frisyre.

Neste Accord Coupe

Hårete konsepter i Detroit


I Detroit får vi klare indikasjoner på hvordan neste generasjon av Honda Accord Coupe kan komme til å se ut. Accord er Hondas bestselgende bil i USA. Denne skissen er forholdsvis konkret og nøktern, hvilket betyr at den må være ganske nære bilen som vises 7. januar.

Mazda Ryuga

Hårete konsepter i Detroit


Vi har allerede hatt gleden av å vise bildene av fantastiske Nagare. Nagare betyr ”flyt” på norsk. Da kan det kanskje virke som litt smør på flesk med Ryuga, som betyr ”grasiøs flyt”. Det aner oss dermed at disse to er nært beslektet - og ligger et godt stykke fram i tid. Les mer om Nagare.

Concept Ocean Drive

Hårete konsepter i Detroit


Vi har allerede publisert artikkel på denne Mercedes-drømmen, som altså dukker opp i Detroit 6. januar. Fra nær kilde har vi fått kommentaren ”Ufattelig griseharry bil. Ville brukt finlandshette om jeg skulle kjøre den”. Men det er neppe allmenn oppfatning - usedvanlig mange klikket seg inn på denne saken.

Mitsubishi Prototype X

Hårete konsepter i Detroit


Mer ”Fast and furious” fra Mitshubishi skrev vi nettopp om Prototype X, som vises i Detroit. Det er en tøffere variant av nye Lancer. Ikke overraskende er det særlig de bredere skjermene, de voldsomme felgene, den mer aggressive fronten og den voluminøse vingen over hekken som utgjør de visuelle forskjellene. Har du ikke alt lest artikkelen, så kan du klikke deg inn her.

XC60 project

Hårete konsepter i Detroit
Hårete konsepter i Detroit


Volvos neste Norgesbil blir nok XC60, ja. Bildene av konseptutgaven dukket opp for ikke lenge siden, og bilen vises for første gang i Detroit. Les mer her.

Gjennomsiktige Rinspeed eXasis

Fantastisk og retrofuturistisk bil. Åpen toseter med stolene etter hverandre og gjennomsiktig karosseri. Denne bilen kan du lese mer om på DinSide Motor i morgen julaften!

Fra Los Angeles Auto Show

Og her er en liten trio konsepter som nylig debutert på Los Angeles Auto Show. Det er ingen grunn til ikke å sjekke dem ut også i Detroit.

Volkswagen Tiguan

Hårete konsepter i Detroit


Spektakulær bil som kan komme til å fenge ekstra godt i Norge. Denne sprelske lillebroren til Touareg blir antagelig tilgjengelig på markedet mot slutten av 2007. I USA vises Concept Tiguan, utstyrt med en Bluetec-dieselmotor, hvor NOx-utslippene er redusert med 90 prosent. Les mer her.

Honda Remix and Step Bus

Hårete konsepter i Detroit
Hårete konsepter i Detroit
Hårete konsepter i Detroit


I Los Angeles stjal Honda mye oppmerksomhet med disse skapningene. Remix er en forhjulsdrevet toseter skapt av Hondas Advanced Design Studio i California, med en liten firesylindret motor. Konseptet er laget for å studere denne ”enkle formen for kjøreglede”. Step Bus er på sin side en visuell reise i ”gammel-VW-buss møter Postman Pat-stil”. Poenget er såkalt urban livsstil - med andre ord fengende former samtidig som man får maksimal plass i minimal utvendig størrelse.

Helvete fra Hyundai

Også den koreanske kjempen Hyundai viste i Los Angeles tøffe takter i det sportslige SUV-crossoversegmentet. Hyundai Hellion HCD10 har former som minner om en organiske bolet og råsinna VW-boble. Bilen har tre dører, firehjulsdrift og en kraftplugg av en treliters V6-diesel med 236 hester og sekstrinnsautomatkasse.

  • Store bilder finner du her
  • De nye modellene som lanseres i Detroit finner du her