Hardtak som ikke tar plass!

Små kupekabrioleter med automatisk nedfellbare harde tak er blitt svært populære. Et av problemene er dog at taket oftest stjeler mye bagasjeplass i nedslått tilstand. Det mener Mazda at de har løst på MX-5 Roadster Coupe.

Hardtak som ikke tar plass!

Hardtak som ikke tar plass!

Hardtak som ikke tar plass!
Hardtak som ikke tar plass!


DinSide viste allerede i juni bilder av den nye kupéutgaven av MX-5. Nå viser det seg dessuten at Mazda har klart å lage det aller første nedfellbare ståltaket som ikke spiser av bilens bagasjeplass.

Like kjøreglad

MX-5 handler om ubesudlet kjøreglede, så også den nye kupéen. Roadster Coupe er laget så lik originalen som mulig. Med ståltaket på plass utvides dessuten bilens bruksmuligheter. Ikke minst for oss som kan være utsatt for kjølig klima deler av året. Andre fordeler med ståltaket oppslått er selvsagt et enda stivere chassis i en allerede sportslig og leken bil. På den negative siden kommer vektøkningen. Dog ikke mer enn 37 kilo.

Smart plassering

Mazda har imidlertid valgt å pakke taket ned inne i selve kupéen (i motsetning til bagasjerommet som er vanlig). Hele operasjonen tar kun 12 sekunder, som er svært raskt. Taket foldes i tre seksjoner ned bak setene. Og den plasseringen er ikke bare bagasjevennlig. De har dermed også antagelig langt på vei fjernet vektulempene kontra stofftakutgaven. Litt mer vekt å akselerere, ja. Men når tyngdepunktet beholdes mest mulig sentrert, påvirkes svingegenskapene langt mindre enn om de samme kiloene hadde ligget lengre bak.

Under 350.000 kroner?

Hardtak som ikke tar plass!
Hardtak som ikke tar plass!
Hardtak som ikke tar plass!


MX-5 Roadster Coupe er ikke tilgjengelig for norske kunder før våren 2007. Den kommer imidlertid med de samme to motoralternativene som stofftakutgaven. Det er en 1,8-liter som yter 126 hestekrefter og en 2-liter som yter 160 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene er enda ikke klare, men dersom vi antar at ståltaket koster 30-40.000 ekstra, kan innstegsprisen for den minste motoren bli godt under 350.000 kroner.

  • Store bilder finner du her.
  • Vår test av Mazda MX-5 kan du lese her.
  • Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder