Foto: Daimler AG
Foto: Daimler AGVis mer

Har du lyst til å være med her?

Adrenalin, kjøreglede og aktiv sikkerhet: Det er hva AMGs trafikkskole dreier seg om.

Nå har programmet for 2009/2010-sesongen kommet fra AMG. AMG er Daimler-konsernets motorsport- og høy-ytelsesdivisjon, og AMG-modellene er alltid de heftigste Mercedes-modellene.

Nylig grunnlagt

I 2007 grunnla AMG sin egen trafikkskole da de hadde fått stadig fler tilbakemeldinger fra eiere av AMG-biler om at de ønsket å kunne lære å beherske sine råskinn skikkelig - det vil si bli instruert av eksperter om hvordan kjøre fort, men sikkert. Det er ingen forutsetning for å delta at man er AMG-eier og tatt i betraktning typen biler og nivået på instruktørene er ikke prisene fullt så avskrekkende som mange tror. (Se eksempel nederst).

Kjørekultur og ...kultur

Foto: Daimler AG
DTM, ITC og FIA-GT-mester Bernd Schneider er en av instruktørene ved AMG Driving Academy.
Foto: Daimler AG

Programmet for 2009/2010 er ytterligere utvidet i forhold til de foregående da det nå blir mulig å ta sikte på opplæring med sikte på aktiv motorsport-deltakelse. Men i den andre enden av skalaen er det mulighet for å delta på noe som mer fortoner seg som koseturer, eksempelvis kjøring gjennom de tysk-østerrikske fjellandskapene via Bodensee til Bregenz, hvor man kan overvære en oppsetning av Verdis opera Aida på bredden av innsjøen...


Fem nivåer

Programmet er inndelt i fem kompetansenivåer: Emotion (koseturene, kalt "lifestyle-events"), Basic, Advanced, Pro og Masters. Dermed kan en forholdsvis fersk fører gå gradene og tilegne seg seriøs kompetanse om det er for ens egen del eller fordi man har ambisjoner om å begynne med motorsport. For den nye sesongen har AMG styrket sin ytterst kompetente instruktørstall ved å rekruttere som instruktør ingen ringere enn Bernd Schneider, tidligere vinner av DTM (Deutsche Touren-Meisterschaft), ITC (International Touring Car Championship), og FIA-GT-mesterskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra Nürburgring til Imola

AMGs instruktører tilhører den ypperste motorsport-eliten.
AMGs instruktører tilhører den ypperste motorsport-eliten. Vis mer


Hovedmålsetningen for opplærings-delen av programmet er naturligvis å gjøre deltageren til en bedre sjåfør bak rattet i biler med ekstreme ytelser ved å lære den de elementære grepene og reaksjonene samt styrke reflekser og reaksjonsevne. Kursene finner sted på oppgitte dager og baner og inkluderer adgang til bil og instruktør samt innkvartering og måltider. Man kan også velge å benytte sin egen AMG og får da avslag i prisen. Baner som benyttes er Nürburgring, Spa-Francorchamps, Hockenheimring, Sachsenring, Zandvoort, Imola

Priser

Et priseksempel: "Advanced"-kurs på en av de nevnte banene koster 2.540 Euro (ca. 22.000 kroner) og inkluderer to overnattinger og måltidene. Hvis man har nådd "Pro-training"-nivå har dyreste alternativ, med kjøring på Nürburgrings nordsløyfe i SL 63 AMG med 525 hestekrefter, en prislapp på cirka 42.000 kroner med et for øvrig tilsvarende opplegg.

For den som vil studere hele programmet er det bare å besøke AMG Driving Academys hjemmesider, som både har omfattende beskriveleser av hvert "event" og en nedlastbar brosjyre, ved å klikke på denne lenken.

Andre muligheter for heftig kursing i bilkjøring er eksempelvis:

  • Bentley Continental på glattisen

  • Drømmer du om å kjøre Lamborghini og Porsche på bane? Det er mulig.

  • Andre artikler vi har publisert om kjørekurs/testmuligheter:

  • Volkswagen-kjørekurs

  • Audi 4x4-kurs