<b>FRIST FOR Å SETTE PÅ OBLATENE:</b> Fristen for å sette de på er 14. august kl. 24:00 Foto: Kristin Sørdal
FRIST FOR Å SETTE PÅ OBLATENE: Fristen for å sette de på er 14. august kl. 24:00 Foto: Kristin SørdalVis mer

Har du husket dette?

Fristen for å sette på oblatene er midnatt 14. august.

– Kjører du rundt med blå oblater etter 14. august risikerer du at skiltene blir klippet, og du kan ikke bruke kjøretøyet lenger. Cirka 150.000 kjøretøy har foreløpig ikke gyldig oblat, sier Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har totalt i år sendt ut 2,7 millioner oblater som kjøretøyeierne selv må sørge for å feste på kjøretøyet sitt.

Ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) og Vegdirektoratet var det ved utgangen av mai 137.028 motorvogner som ikke hadde lovpålagt ansvarsforsikring. Dette er 5.000 flere enn på samme tid i fjor. Og det er en større andel av motorvogner uten forsikring i nord enn i sør.

- Skader du andres liv, helse eller eiendom uten å ha ansvarsforsikringen i orden, risikerer du å bli livsvarig gjeldsslave, advarer kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) i en pressemelding.

Nå kan avgiftssynderne avsløres ved svenskegrensa

- Kontakt trafikkstasjonen

Alle oblatene er nå sendt ut. De siste ble sendt ut 28. juli, så de burde ha nådd postkassene til de fleste. Dersom du ikke har mottatt oblatene dine, og du har ditt på det rene, bør du raskest mulig kontakte en av vegvesenets trafikkstasjoner.

- Mener du at du har forsikring, gjennomført EU-kontrollen og betalt årsavgiften, men ikke har fått årets røde oblater, bør du kontakte en av Statens vegvesens trafikkstasjoner, sier Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette må være i orden

For å få årets røde oblater måtte du ha dette i orden 28. juli: