Har du husket å melde inn forventet kjørelengde?

Kjører du mindre enn forventet kan du spare tusenvis av kroner.

<b>SPAR PENGER:</b> På ett minutt sparte Jamieson Pothecary over 1.000 kroner. Dette ved å endre forventet kjørelengde, da han ikke lenger kjører så langt i året. Foto: RUNE NESHEIM
SPAR PENGER: På ett minutt sparte Jamieson Pothecary over 1.000 kroner. Dette ved å endre forventet kjørelengde, da han ikke lenger kjører så langt i året. Foto: RUNE NESHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ikke mer til for å spare noen kroner, enn å logge inn hos forsikringsselskapet der du har din bilforsikring, og nedjustere kilometerstanden.

Dette såfremt du ikke har planer om å kjøre lengre enn foregående år, selvfølgelig.

Les også: Betal etter oppførsel

Vår kollega Jamieson Pothecary oppdaget dette nylig.

- Jeg oppdaget at vi hadde kjørt veldig lite med vår Tiguan i gjennom året, kunne han fortelle forleden.

- Så da gikk jeg inn på forsikringsselskapets sider og justerte ned forventet kilometerstand.

Ved dette enkle grepet sparte Pothecary 1.272 kroner.

Da Pothecary endret forventet kjørelengde hos Gjensidige, registrerte han en forventet årlig kjørelengde på 5.000 kilometer i stedet for de 12.000 kilometerne i året han hadde registrert året før.

Les også: Nasjonalt register for kilometerstand?

Men hva om du kjører lengre enn oppgitt?

- Det kan være smart å ha notert ned antallet kilometer på en lapp som ligger i kjøreheftet, rådet Ivar Kristian Andomersen, Fagsjef for motor i If Skadeforsikring da vi omtalte oversteget kilometerstand i 2015.

Grunnen til at det lønner seg å oppdatere forventet kilometerstand, skyldes at du kan stå i fare for å miste deler av forsikringen om du har oversteget forventet kjørelengde.

OM ULYKKEN ER UTE: Arne Voll i Gjensidige oppfordrer alle til å dobbeltsjekke om forsikringen er i orden. En ulykke kan bli ekstra dyr om du har kjørt for langt.                 Foto: GJENSIDIGE
OM ULYKKEN ER UTE: Arne Voll i Gjensidige oppfordrer alle til å dobbeltsjekke om forsikringen er i orden. En ulykke kan bli ekstra dyr om du har kjørt for langt. Foto: GJENSIDIGE Vis mer


- Det er nok en del som gjør dette. Mange er nok ikke helt klar over at dette er viktig og kan få konsekvenser for erstatningsutbetalingene etter skade, forteller informasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til Dinside.

Les også: Sjekk kilometerstanden før du reiser på ferie

Og skulle du være så uheldig at du har kjørt for langt når skaden inntreffer, vil forsikringsutbetalingen vurderes.

- Kunden får da en avkortning/redusert erstatning. Størrelsen på denne vil vurderes i hvert enkelt tilfelle. I noen tilfeller kan dette fort bli kostbart for den enkelte kunde.

Skal opplyses om

De aller fleste forsikringsselskaper er flinke til å opplyse nye og gamle kunder om at de er best tjent med å holde forventet kjørelengde oppdatert.

- Jeg husker godt at de sa på telefonen at man heller kan ta litt for mye, og heller justere ned kilometerstanden etterpå. Det er nok her mange er late, og lar være, avslutter Pothecary.

Kjøpe eller selge bruktbil? Ta en titt på Dinsides bruktbilkalkulator