Har du en slik?

Base til populært barnesete tilbakekalles.

SLIK SER DE DET: Mellomrommet skal avsløre for kontrolløren at basen er av de med festeproblemer. Bildene er hentet fra PDF-brosjyren Maxi-Cosis instruksjonsbrosjyre for hvordan festebasene skal kontrolleres. Foto: Produsenten
SLIK SER DE DET: Mellomrommet skal avsløre for kontrolløren at basen er av de med festeproblemer. Bildene er hentet fra PDF-brosjyren Maxi-Cosis instruksjonsbrosjyre for hvordan festebasene skal kontrolleres. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barneseteprodusenten Maxi-Cosi er velkjent blant småbarnsforeldre i Norge. Har du et sete herfra, av den typen som festes i en base, bør du sjekke dette. Selskapet kjører nå en frivillig tilbakekalling av FamilyFix-baser produsert før 3. mars 2010.

Festesystemene har et potensielt problem med mekaniske fester av IsoFix-koblingene til basen. Heldigvis skal problemet kun berøre et lite antall av basene som er solgt, nærmere bestemt basene av typen FamilyFix. Altså ikke EasyFix eller EasyBase (2) for eksempel.

Her får du mer informasjon

Selskapet har et eget telefonnummer for berørte kunder: 800 48 007, som er betjent mellom 0830 og 1800. Mer på leverandørens norske nettsider. Der kan du også se hvordan forhandler skal undersøke om festeanordningen har feil.

Benytter du en slik base for å feste barnesetet i bilen, bør du slutte å bruke den umiddelbart, og kontakte leverandøren. Setet kan du feste uten basen, sjekk bruksanvisningen som fulgte med når du kjøpte setet.

Les også: Sikkert eller farlig barnesete - hvem har rett?

Gjelder det din base?

For å sjekke om din base er av de som kalles inn, må du ta den ut av bilen for å se på den hvite og orange merkelappen på baksiden. Et firesifret tall refererer til produksjonstidspunkt. (Eksempelvis 07 10, betyr uke 7 2010.)

Les også: De sikreste og farligste barnesetene (høst 09)

Her kom babysetet Maxi Cosi Cabriofix ut med hele 82 poeng. Ingen andre barneseter har gjort det like bra i Forbrukerrapportens store barnesetetest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer