GTR: 250 kilometer i timen i Gamlebyen

En større samling av muskelbiler har nok aldri tidligere vært å se i Gamlebyen.

GTR: 250 kilometer i timen i Gamlebyen

Den som tørstet etter hestekrefter og godlyd, kjøpte ikke pølser når GTR-klassen kjørte sine løp. For alle med et snev av bilinteresse lot seg imponere over disse doningene. Hele 21 biler stilte til start i denne klassen, fordelt på sju GT3-biler og 14 GT2-biler.

GT3

GT3-bilene yter mellom 350 og 400 hestekrefter. Eneste nordmann i denne klassen, Jack Eidsvold, kjørte en Porsche 911. De svenske konkurrentene var bevæpnet med en 911 RSR, en 911 Turbo, to 993 og to 944 Turbo. Jack Eidsvold måtte imidlertid se seg slått av fire biler i det første løpet. I race nummer to klarte han imidlertid å sikre seg en tredjeplass og dermed en plass på pallen. Johan Stureson i Porsche 996 vant det første racet, mens landsmannen Michael Ljungström i sin Porsche 993 RSR vant det andre.

GT2

Men den råeste klassen var uten sammenligning GT2. Disse bilene yter mellom 500 og 600 hestekrefter og førerne hadde sin fulle hyre med å unngå å få slipp på de brede bakdekkene. Også denne klassen var dominert av svensker, og kun tre nordmenn og en brite ga de ti svenskene konkurranse. Beste nordmann ble Dagfinn Larsen, som med sin Lotus Esprit tok femteplassen i det andre racet. Begge racene ble vunnet av svensken Bosse Johansson og hans Porsche 993 GT2 JPS.

Artikkelen fortsetter under annonsen