"GTI"-Clio III med konsentrat av sportsteknologi

Renault har hentet inspirasjon fra sin suksessrike formel 1-satsning for å utvikle etterfølgeren til den heftige Renault Sport 2,0 16V - en ekte overlevende GTI.

"GTI"-Clio III med konsentrat av sportsteknologi

"GTI"-Clio III med konsentrat av sportsteknologi

  1. Store bilder
"GTI"-Clio III med konsentrat av sportsteknologi


Vi skrev nylig om den helt nye Renault Clio, som er en svært viktig modell for Renault i et tradisjonelt vesentlig segment for merket. I motsetning til den nye Modus er Clio III en småbil av den tradisjonelle typen - designen fremstår som temmelig klassisk - men, som sine "kolleger" har den vokst fra en generasjon til en annen. Vi ventet på informasjon om etterfølgeren til "GTI"-versjonen, 2,0 16V med sine 179 sprelske hester, og nå er den kommet, om enn temmelig overfladisk.

Formel 1 - inspirert

I første omgang presenterer Renault den nye sports-Clioen som en konseptbil. Navnet: Clio Renaultsport Concept. La oss kalle den RS Concept. Den utgjør per idag den ultimate utviklingen av Clio av tredje generasjon. Det mest oppsiktsvekkende er antakelig noe som er en première i denne kategorien biler: en underliggende diffuser samt luftuttak i forskjermene for optimalisering av aerodynamikken. Renault ønsker dermed å synliggjøre sin vellykkede erfaring med Formel 1.

"GTI"-Clio III med konsentrat av sportsteknologi


Egen stil

Det er ikke bare den eksklusive rødfargen som kjennetegner RS Concept. I forhold til de mer "siviliserte" versjonene av nye Clio har også karrosseriet fått en litt annen utforming med kraftige, utvidede for- og bakskjermer. Videre er bilen utstyrt med syv-ekede, 18-tommers lettmetallfelger. Røde kalipere er synlige; de har fire aluminiumsstempler. De 330 millimeters Brembo-skivene foran (280 millimeter bak), er kryssdrillede. Diffusere og karrosseridetaljer gjentar et "krom-sink" design-tema som også finnes i interiøret, hvor temaet kompletteres av rødt skinn. Concept har et stort panoramatak som lyser opp kupéen.

Vi vet foreløpig ikke hvor mange hestekrefter Renault denne gangen vil hente ut av sin atmosfæriske toliters motor, men med de tekniske forbedringene i forhold til forrige generasjon Clio burde det være lov å sikle etter 200 hesters-merket...

Nye Clio kommer i salg utpå året i 2006; da vil også RS Concept sannsynligvis ha blitt produksjonsmodell.

Store bilder finner du her

Her kan du lese om nye Renault Clio, som kommer til neste år.

Slik foregikk testen av 172-hesters 2,0 16V-utgaven av Clio II .

Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder