”Grønne” stasjonsvogner får rødt

Dersom varerommet er stort nok til å romme en kasse som er 140 cm lang, 90 cm bred og 105 cm høy kan bilen registreres som varebil. Konsekvensen er at stasjonsvarebilene forsvinner.

”Grønne” stasjonsvogner får rødt
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Audi A6, Saab 9-5 og Mercedes-Benz E-klasse er populære varebiler, men fra 1. april er det slutt – i alle fall dersom du drømmer om en ny bil.

Alle nye biler som skal registreres som varebiler etter 1. april må ha plass til en tenkt kasse i lasterommet.

Bare nye biler

Kassen, som er 140 cm lang, 90 cm bred og 105 cm høy, blir nemlig for stor for mange av dagens varebiler. Resultatet er at bilene ikke lenger oppfyller kravene til å kunne bli registrert som varebiler. Hvilke biler, leser du mer om her.

Ikke aprilspøk

”Grønne” stasjonsvogner får rødt

De nye reglene gjelder imidlertid bare biler som er fortollet etter 1. april i år. Biler som er fortollet før 1. april, og bruktbiler som i dag er registrert på grønne skilter, kan derfor fortsatt registreres som varebiler etter de gamle reglene.

De gamle reglene

De gamle reglene fra 4. januar 1984 stilte krav til at bilen enten hadde en totalvekt – vekt med last – på 2,2 tonn, eller at avstanden fra gulv til tak var minimum 115 cm. I tillegg måtte lasterommet være fysisk adskilt fra kupeen med en vegg.