Grillklar Audi A4 Cabriolet

Sist av alle i Audi-familien er Audi A4 Cabriolet klar med den særegne familiegrillen.

Grillklar Audi A4 Cabriolet

  1. Store bilder!


Etter at Audi A8 6.0 dukket opp med den spesielle grillen allerede i 2003 har modell etter modell fått den nye grillen. Sist var det Audi A3, tredørsutgaven, som ble ansiktsløftet. Med A2 pensjonert og TT moden for utskiftning, var det kun Audi A4 Cabriolet igjen med todelt grill.

Følger opp

Audi A4 Cabriolet får ikke bare den nye grillen klistret på fronten, linjene følges opp med blant annet med nye profiler i panseret. Også baklyktene er endret med en markert klar lyslist, og kabrioleten bærer den nye grillen med større selvfølgelighet og selvsikkerhet enn for eksempel A3 og A4.

På samme måte som i resten av familien som har fått den nye grillen er det ett tydelig kjennetegn i interiøret. Rattnavet har nemlig fått den samme formen som grillen. Ellers er endringene forsiktig. Det elektriske taket kan nå opereres i hastigheter inntil 30 km/t.

Tre nye motorer

To nye V6-motorer er klare, den ene er eneste dieselmotor tilgjengelig på A4 Cabriolet. Det er en 3-liter som leverer 233 hestekrefter og 450 Nm. Det er nok til at 0-100 km/t er unnagjort på 7,3 sekunder, og at toppfarten blir 242 km/t.

Den andre V6-motoren er også ny, det er en bensinmotor på 3,2-liter. Den stiller med 255 hestekrefter og et dreiemoment på 330 Nm. Hestekreftene sørger for at toppfarten må begrenses til 250 km/t og at 0-100 km/t går på 6,8 sekunder.

Dagens modell. Vis mer


Den tredje og siste av de nye motorene er 200-hesteren fra Golf GTI. Det er en 2-liter med turbo som nesten holder følge med dieselmotoren, med O-100 km/t på 7,9 sekunder og en toppfart 238 km/t. Fjerdemann i motorutvalget på Audi A4 Cabriolet er den velkjente 1,8-turbomotoren i en 163-hesters variant. Den testet vi i våres, og testen finner du nederst i artikkelen.

Følger opp

De nye og spreke motorene trenger litt oppfølging, og hjuloppheng og demping er gjennomgått. Blant annet er deler fra nye A6 og S4 brukt i hjulopphenget. Styringen er også tunet for bedre tilbakemeldinger og presisjon. Også ESP-systemet er oppgradert.

Audi A4 Cabriolet med ny grill og spennende motorer blir satt i produksjon i begynnelsen av 2006, og er ventet til Norge i løpet av første kvartal neste år.

Store bilder av Audi A4 Cabriolet.

Test av Audi A4 Cabriolet 1.8T.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder