Grand Scenic som toseter

Komforten og motorutvalget i moderne fleksibiler gjør dem populære som avgiftsgunstige varebiler.

Personbilutgave Vis mer

Grand Scenic som toseter

  1. Store bilder!


For eksempel er hver tredje Volkswagen Touran som selges utstyrt med gittervegg og grønne skilter. Og det er et stort marked, legger vi sammen person- og varebilutgavene av Touran ender vi opp med 4.800 biler i 2004.

Særnorske biler

Tidligere var de ombygde stasjonsvognene det særeste trekket ved de norske varebilreglene. Innføringen av et kassemål som minstestandard gjorde at disse bilene forsvant, og bortsett fra store SUVer er det nå fleksibiler som gir mest personbilkomfort for pengene.

Kundene står også litt friere i valg av motor fordi økt effekt ikke straffes like hardt som på biler som er personbilregistrerte. Og det er også klart høyere komfort i en ombygd Touran enn det er i den rene varebilutgaven Caddy. I tillegg trenger ikke alle det røffe varerommet som de rene yrkesbilene har.

Klarer kassen

Den norske Renault-importøren har sikkert sett på Touran-tallene når de tror at 500 Grand Scenicer med grønne skilter vil finne nye eiere i løpet av ett år. Ferdig ombygd regner de med en startpris rundt 190.000 kroner med en 1,6-liters bensinmotor på 115 hestekrefter, og det er litt lavere enn Touran som starter på 194.000 kroner med en 1,6-liter på 102 hestekrefter.

For å få plass nok må Grand Scenic gjennomgå visse modifiseringer. Taktrekket bak må byttes og heves, og ett av festene til sikkerhetsbeltet bak må demonteres. Til tross for endringene skal det enkelt å tilbakeføre Grand Scenic til personbil hvis det er ønskelig.

Flere motorer


I første omgang vil Grand Scenic dukke opp med ovennevnte bensinmotor, men etter hvert vil også en 1,9-liters dieselmotor med 115 hestekrefter og 300 Nm ved 2.000 Nm dukke opp. Det kan også være aktuelt med en 1,5-liters dieselmotor som i Megane yter 100 hestekrefter.

Renault Grand Scenic som varebil vil sannsynligvis dukke opp i løpet av juni.

Store bilder av Renault Grand Scenic 1.6 som personbil.

Test av Renault Grand Scenic 1.6 som personbil.

Kilde: Bilnytt og importøren

Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder