GPS-nyheter med internett

TomTom lanserer nå to nye GPS-er i Norge, med SIM-kortløsning for å redusere reisetiden din.

De nye GPS-modellene til TomTom kommer med SIM-kort som sikrer nett-tilgang og bedre informasjonsflyt. Foto: Produsenten
De nye GPS-modellene til TomTom kommer med SIM-kort som sikrer nett-tilgang og bedre informasjonsflyt. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå lanserer TomTom to GPS-er med innebygd SIM-kort. Gjennom SIM-kort løsningen får man kjøpt et abonnement hos TomTom, som er gratis de første 12 månedene. Deretter vil abonnementet koste 49,99 euro pr år, som tilsvarer cirka 410 kroner med dagens kurs.

DinSide får opplyst at veiledende pris vil være 2.699 kroner for TomTom GO LIVE 1000 og 2.999 kroner for TomTom GO LIVE 1005. TomToms PR-sjef sier til DinSide at produktene kan forventes i norske butikker i løpet av to uker.

Les også: TomTom for iPhone

Flat pris

Niklas Casserstedt er PR manager for TomTom Nordic. Foto: TomTom
Niklas Casserstedt er PR manager for TomTom Nordic. Foto: TomTom Vis mer

- Man tegner sitt abonnement med TomTom, ikke Telenor Connexion som er leverandør av nett, skriver PR-manager i TomTom, Niklas Casserstedt til DinSide. Da inngår alle tjenester i opptil 33 land, inklusive all datatrafikk.

Casserstedt påpeker at tjenesten varierer litt i de forskjellige land.

- Vi kjører en flat pris, slik at det ikke kommer noen ubehagelige fakturaer etter ferier, skriver Casserstedt videre.

Kortere reisetid

Sjåfører som kjører med TomToms HD Traffic navigasjonssystem, er konstant koblet til
internett, så når raskere ruter blir tilgjengelige, får de vite det umiddelbart.

Intensjonen er at TomTom gjennom denne tjenesten kan tilby sine kunder enda mer oppdatert veistatus enn den som gis i dag.

Med TomToms nye GPS-er skal gi kortere reisetid i traffikerte områder fordi informasjonen blir raskere oppdatert. Foto: Produsenten


Nytt i Norge

De to GPS-ene som kommer for salg i Norge heter TomTom GO LIVE 1000/1005. Skjermstørrelsen er den eneste forskjellen på 1000 og 1005. 4,3" og 5" skjerm er de respektive størrelsene. Dette er berøringsskjermer som lar deg zoome raskt inn og ut av kart med fingerberøring.

I følge TomToms egne tall har de nå passert 1.000.000 brukere med oppkoblede GPS-er på europeiske veier. Med enheter som er oppkoblet menes GPS med innebygd SIM-kort som har netttilgang gjennom mobilnett.

I Europa har TomTom hatt slike produkter tilgjengelige i tre år, men det er først nå de kommer med et produkt tilpasset det norske markedet.

Les også: Lei av damestemmen i GPS-en din?

Hva er bedre?

De nye GPS-ene gjør det mulig å ta i bruk produsentens LIVE-tjenester. Tjenestene som ligger i LIVE er TomTom Vær, HD Traffic, fartskameraer og lokale søk på google.

Med LIVE-tjenestene skal det i følge produsenten være mulig å redusere reisetiden med 15 prosent. TomToms mål er at 10 prosent skal benytte denne tjenesten.

Ved at noen bruker HD traffic-tjenesten, kan informasjon sendes og mottas over mobilnettet, som igjen skal føre til at sjåførene får en bedre og raskere oversikt over blant annet trafikk- og føreforhold. Selskapet flagger det noble formålet å bidra til at trafikkproblemene reduseres ved at det eksisterende veienettet blir brukt mer effektiv.

LIVE-tjenester

De nye GO LIVE enhetene er utstyrt med SIM-kort som gjør at du kan bruke LIVE-tjenestene over Telenors mobilnett. Dermed får du tilgang til TomToms database med fartskameraer. Du kan også selv melde om fartskontroller med et enkelt tastetrykk slik at det kommer andre brukere til nytte.

Med Google-søk kan du lete etter egne lokale preferansepunkter. Værtjenesten gir deg også fem-dagers værvarsel, slik at du kan planlegge turen etter været.

TomToms HD Traffic navigasjonssystem

Snarere enn bare å informere føreren i den aktuelle trafikksituasjonen, vil TomTom HD Traffic aktivt veilede sjåføren langs den minst trafikkerte ruten, og dette kan igjen ha en positiv effekt på alles reisetid.

Informasjonen i TomTom HD Traffic hevdes å være den mest nøyaktige i verden fordi den 
dekker flere kilometer med vei på både hoved- og sideveier. Systemet rapporterer trafikkorker med oppdatering annethvert minutt. Men det finnes også lignende løsninger som lar deg se køen rett på mobiltelefonen din - gratis