Gothams maskerte hevner, Lynvingen, sammen med Gordon Murrays Batmobile. Foto: Batman Live
Gothams maskerte hevner, Lynvingen, sammen med Gordon Murrays Batmobile. Foto: Batman LiveVis mer

Gordon Murray bak nye Batmobile

Jada, du hadde sikkert alt gjettet det: Det er en ny Batmobile,

Det dreier seg altså om et av hevneren fra Gothams hemmelige våpen. Og det kan virke som veien fra Batman til virkelighet er blitt kortere. I det minste er det denne gangen en mann som virkelig kan bygge biler som står bak Batmobile, slik den ble vist under førpremièren på Batman Live World Arena Tour - et slags roadshow basert på historiene om mannen i flaggermusgevantene som vi gråhårede i vår ungdom kjente som Lynvingen..

McLaren-aner

Det er nemlig ingen ringere enn professor Gordon Murray, mannen bak McLaren F1 og den nyeste "Ferrari-killeren" McLaren MP4-12C, som står bak utviklingen av Lynvingens nye kjøretøy.

Mannen kan for øvrig også spille på helt andre strenger; i fjor lanserte han den første versjonen av en genial, kommende bybil, T.25 / T.27.

Les også: For en tid tilbake skrev vi om en fullt kjørbar Batmobile som var til salgs.


Minimalistisk

Men dette er altså en Lynvingebil som er ganske typisk for Murrays yndlings-formspråk: Renskårne, funksjonelle og ytelses-orienterte linjer, her ispedd en dash Batman-historiske referanser. Vi vet ikke helt hva vi skal synes. De virtuelle hjulene har LED-basert lyssetting og karosseriet er i "pustende" karbonfiber.

Gordon Murrays egne skisser av bilen Foto: Batman Live
Gordon Murrays egne skisser av bilen Foto: Batman Live Vis mer

Når det gjelder motorisering forklarer Murray at det er, "som for alle biler om 20 år", hydrogenbrenselceller som forsyner bilens elmotorer med kraften den behøver for å drives fremover.Artikkelen fortsetter under annonsen