<strong>FIN FLYT:</strong> Slik så trafikken ut i Gøteborg mandag formiddag. Grønne veier betyr rask trafikk.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FIN FLYT: Slik så trafikken ut i Gøteborg mandag formiddag. Grønne veier betyr rask trafikk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Google Maps-trafikk nærmer seg

Svenskene får oppdatert trafikkinfo. Når får vi det også?

Publisert
Sist oppdatert

Karttjenesten Google Maps er populær både på PC-er, mobiler og i bilers navigasjonssystem.

I mange land får man også informasjon om trafikkbildet i kartene, og tilbudet utvides stadig.

Sist ut er Thailand, og Sverige.

FlightRadar 24 er skremmende - se den utrolige flytrafikken

Stanser før Strømstad

- Kjennskap til trafikkbildet kan hjelpe deg med å bestemme tidspunkt og ruten til turen din. Derfor utvider vi nå dekningen, forklarer utvikler Paul Constant i Google på deres blogg.

Svenskene kan nå se hvor mye trafikk det er på de største veiene i sanntid. En skala fra grønt til rødt viser hvor det kan lønne seg å kjøre.

Dessverre stanser informasjonen like før Strømstad. Norge holdes utenfor.

Usikker fremtid

Men et av verdens mest teknologihungrige land må vel snart få slukket trafikktørsten?

- Per nå har vi ikke fått noen signaler på at dette er i prosess i Norge, dessverre, forteller Elisabeth Nedresæter i Släger Kommunikasjon til DinSide.

Vi har også forsøkt å få en kommentar fra Google selv, uten hell. Dermed ligger det i løse luften når trafikkbildet kommer inn i norske kart.

Men ettersom tjenesten nå ligger vegg-i-vegg, får vi håpe ventetiden blir kort.

Du hjelper til

Det har vært mye snakk om "hemmelig" innhenting av posisjonsdata fra mobiltelefoner i det siste.

Telefonen din lagrer hvor du har vært

En ting denne dataen brukes til, er faktisk å vise trafikkdata i Google Maps. Når du er ute og kjører, sender telefonen din data til Google om hvor du befinner deg, og hvor raskt du beveger deg. Dermed kan Google regne ut hvor det er kø, og hvor trafikken flyter raskt.

- Vi forstår at folk kan være bekymret for å fortelle verden hvor de kjører. Derfor har vi bygd inn sikkerhet, forsikrer Google Maps-sjef Dave Barth i et blogginnlegg.

Google lover at all data er helt anonym, og at data slettes fortløpende slik at man ikke kan spore enkeltbiler. De slår også sammen data om flere biler befinner seg på samme sted.

Slik er nye Google Maps på Android

Hva synes du om at Google bruker slik data for å bygge trafikktjenester? Trenger vi tjenesten i Norge også? Si din mening under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer