<b>FREMTIDEN</b> Det er tegnet og gjort forsøk på flyvende biler i lang tid. På bildet er en TF-X, med utfoldbare vinger som forventes å være klar for et potensielt marked i 2023. Terrafugia, som er leverandør av bil-flyet, tar allerede imot reservasjoner.  Foto: Splash News
FREMTIDEN Det er tegnet og gjort forsøk på flyvende biler i lang tid. På bildet er en TF-X, med utfoldbare vinger som forventes å være klar for et potensielt marked i 2023. Terrafugia, som er leverandør av bil-flyet, tar allerede imot reservasjoner. Foto: Splash News Vis mer

Google-gründer bygger flyvende biler i hemmelighet

Naboer har sett merkelige fly ta av og lande, uten å vite hva eller hvem som står bak.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke få hemmeligheter som skjuler seg i Sillicon Valley, en av mange er flyvende biler.

En av disse «flyvende bilene» viser det seg nå å være en kjent gründer som står bak.

Hemmelig prosjekt

For tre år siden dukket det opp en ny bedrift i Sillicon Valley kalt Zee.Aero. Hvem som sto bak var ukjent, men den lå på Google sitt territorium, skriver Bloomberg.com

På Zee.aeros hjemmesider stod det lite om hva som foregår under navnet.

Det gjør det heller ikke i dag. På undersiden «About» står det kun noe som kan ligne en stillingsannonse, der selskapet ønsker å komme i kontakt med personer med ekspertise innenfor fly-design og elektriske systemer med mer.

På forsiden er det bare hvit tekst, som forklarer at de designer, bygger og tester bedre «metoder» å komme seg fra A til B.

Patenterte elektriske, flyvende farkoster

For en tid tilbake fant observante journalister patenter signert Zee.Aero, som viste det som kunne være små, elektriske fly som kunne ta av og lande vertikalt.

Senere har flere amatør-flygere både observert og tatt bilder av rare fly som tok av fra en nærliggende flyplass, en drøy time fra laboratorier og kontorer i Mountain View. Her viser det seg nå at Zee.Aero har en hangar.

Nyheten skapte overskrifter, men det relativt ferske firmaet holdt, og holder fortsatt kortene tett til brystet, og det skulle altså ta tid å finne ut av hvem som sto bak.

<strong><b>PATENT:</strong></b> Page ønsker med flere sett propeller å kunne lande og lette vertikalt med det som i første omgang ser ut som et fly.  Foto: Skjermdump forbes.com
PATENT: Page ønsker med flere sett propeller å kunne lande og lette vertikalt med det som i første omgang ser ut som et fly. Foto: Skjermdump forbes.com Vis mer


Google-gründer står bak

Det er blitt spekulert i det lange og det brede om Zee.Aero tilhører Alphabet eller datterselskapet Google.

Zee.Aero viser seg imidlertid å være et eget selskap tilhørende Larry Page, en av grunnleggerne av Google. Han skal personlig har finansiert prosjektet siden 2010, men har gjort alt han har kunnet for at hans tilknytning skulle holdes hemmelig for almennheten, skriver Bloomberg.

Page skal allerede ha brukt mer enn 100 millioner dollar på prosjektet, som har som mål å flytte trafikken fra bakken til lufta. Zee.Aero har ifølge Bloomberg om lag 150 ansatte.

Flere prosjekter

Men Page nøyer seg ikke med ett enkelt prosjekt. Nylig dukket det opp enda ett selskap som jobber med flyvende biler, og nok en gang er Page blant bidragsyterne.

Firmaet har fått navnet Kitty Hawk, og holder til bare noen få kilometer fra Zee.Aero.

Page er også kjent for å være en som tilbringer tid med Teslas Elon Musk, og en kan jo bare spekulere i hva slags ideer de kan koke opp sammen.

Under kan du se hvordan noen av Pages ingeniører satte verdensrekord under Redbulls Flugtag.

LES OGSÅ:
Denne flyvende bilen lå ute for salg lenge
Kan denne være først ute tro?
Dette er noe av det kuleste innen bilreklame

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer