Foto: Volkswagen
Foto: VolkswagenVis mer

Golf med rimeligere dieselmotor

Golf kommer med en helt ny dieselmotor og blir med det en god del rimeligere enn den hittil billigste diesel-Golfen.

2.0 TDI med 110 hester er den svakeste og billigste dieselmotoren du til nå har kunnet kjøpe i nye Volkswagen Golf. Men de som har fulgt litt med på motorutviklingen de seneste årene, eller prøvekjørt en slik motor selv, skjønner at denne bokstavelig talt er mer enn sterk nok for mange.

90 hestekrefter

Derfor tilbyr Volkswagen nå også en svakere motor, som i tillegg er helt ny. Den er 1,6 liter stor og har 90 hestekrefter. Noen fullstendige tekniske data på denne motoren er ikke oppgitt foreløpig, men basert på erfaringer fra andre tilsvarende sterke motorer, tipper vi at denne vil oppleves fullt ut tilstrekkelig.

CO2-utslippet ligger på 118 gram, en smule skuffende med tanke på at 2.0 TDI med 110 hester kun slipper ut ett gram mer.

Kommer i flere modeller

Introduksjonen av denne motoren er interessant også i en videre forstand. Denne 1,6-literen blir nemlig en viktig motor i flere modeller fra Volkswagen-konsernet fremover. Den vil også komme med 105 hestekrefter. Sistnevnte er den versjonen som vil sitte i Golf Bluemotion som kommer litt senere i vår. Også biler som nye Polo og Skoda Octavia vil få denne motoren i løpet av noen måneder.

Fra 225.000 kroner

Golf er allerede klar til bestilling med den nye dieselmotoren. Prisen begynner på 225.000 kroner. Det er 27.000 kroner billigere enn 2.0 TDI med 110 hester, som riktignok da har noe høyere utstyrsnivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen