Golf-hegemoniet over?

HØVIKODDEN (DinSide Motor): Vi sitter bak rattet i en Peugeot, men det føles nesten som om vi skulle sitte i en Mercedes-Benz. Sjelden har vi sett bedre finish fra Peugeot enn i nye 307.

Golf-hegemoniet over?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi skal vokte oss vel for å bli for subjektive i betraktningene rundt Peugoet sitt nye designspråk. Likevel vil jeg tro at ikke alt for mange rynker på nesen når jeg påstår at designerne hos Peugeot har fått en god penn. Og nye 307 er ikke noe unntak.

Større enn konkurrentene

Design er likevel mer enn å lage attraktive former og lekre linjer. Design er også hvordan å utnytte plassen best mulig. Med sine 420 centimeters lengde, 150 centimeters høyde og 173 centimeters bredde er Peugeot 307 både lengre, høyere og bredere enn Volkswagen Golf, Ford Focus og Opel Astra. At designerne har tatt vare på fordelen de ekstra centimeterne gir over konkurrentene er lett å se. For Peugeot 307 er rommelig, selv i baksetet har voksne god plass og bagasjerommet rommer mer enn trekløveret den skal kjempe mot.

Blundere

Golf-hegemoniet over?

Vi har allerede gitt Peugeot 307 ros for interiøret, eller mer rett for materialvalget. Bak rattet gir Peugeot sin siste baby et solid og godt inntrykk. Instrumentene er lettleste og betjeningsorganene er logisk plassert. Stort sett. For betjeningen av bilens klimaanlegg er plassert for lavt, og med kjørelys aktivert dimmes tekstvinduet og gjør det nesten uleselig. Synd, for slike blundere fortjener ikke 307.

110 hester

Peugeot regner med at 307 med 1,6-liters motor med 110 hestekrefter blir volummodellen her til lands. Det kan vi godt skjønne. Motoren trekker villig, også fra lave turtall, og er fleksibel. Girkassen på 307 er dessuten lettsjaltet og presis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ute på veien gir Peugeot 307 inntrykk av å være fleksibel og komfortabel. Kjøreegenskapene virket dessuten forutsigbare.

Billigere enn erkekonkurrenten

Golf-hegemoniet over?

De første Peugeot 307 har allerede kommet til Norge, men bilen er ikke offisielt på berget før i juni. Prisene starter på 184.900 kroner for billigste utgave med 1,4-liters motor. Volummodellen, 307 XS med 1,6-liter, vil komme til å koste 208.900 kroner. Til sammenlikning koster Volkswagen Golf 1,6 Comfortline 214.730 kroner.

  • Her finner du flere nyheter om Peugeot.

  • Her finner du alle Peugeot testene til DinSide.