Golf GTI får 230 hester

Den blir ikke billig - men den vil garantert levere kjøreglede i lange baner. Rett over nyttår er den på plass - Golf GTI Edition 30.

Golf GTI får 230 hester

Golf GTI får 230 hester

  1. Store bilder
Golf GTI får 230 hester


Jubileumsmodellen Golf GTI Edition 30 skal markere at det i år (2006) er 30 år siden den første Golf GTI ble lansert. Derfor blir det litt kunstig skråstrek pinlig at bilen først vil være på plass rett over nyttår, i 2007.

Som Golf GTI-kjennere vil være klar over, kan dagens Golf GTI skilte med 200 hestekrefter fra en 2,0-liters direkteinnsprøytet turbomotor. Edition-utgaven vil få 30 hestekrefter ekstra, noe som selvsagt har sammenheng med 30-årsjubileet.

6,6 sekunder

Den ekstra effekten skal sørge for at Edition 30 oppnår 100 kilometer i timen i løpet av bare 6,6 sekunder med den halvautomatiske DSG-girkassen. En ordinær Golf GTI DSG trenger 6,9 sekunder på samme øvelse. Med manuell girkasse bruker jubileumsmodellen 6,8 sekunder, mot 7,2 for den ordinære modellens vedkommende.

Hel-lakkert

Golf GTI får 230 hester


GTI Edition 30 får også enkelte designmessige særegenheter. Blant annet vil Volkswagen være mer rundhåndet med lakksprøyten. Både bakfanger, kanaler og nedre del av frontspoiler får lakk i bilens farve, i motsetning til den ordinære Golf GTI som må klare seg med sort plast. Sotede baklykter og et eget Edition-30-emblem på høyre del av bakluken vil også sladre om at man iakttar en Golf GTI utenom det vanlige. Det samme vil de store, sorte 18-toms-felgene som er spesialdesignet for jubileumsmodellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også innvendig vil GTI Edition 30 få enkelte særpreg, deriblant spesielle emblemer og utstrakt bruk av røde sømmer.

Rundt 460.000 kroner

Golf GTI får 230 hester


Ifølge den norske Volkswagen-importøren vil bilen være på plass her i landet rett over nyttår. Golf GTI Edition 30 vil være tilgjengelig både som tre- og femdørsutgave og med både manuell og DSG-girkasse.

Prisen vil starte på omkring 460.000 kroner. En ordinær tredørs Golf GTI med manuell girkasse starter i dag på rundt 375.000 kroner, men vil i sammenheng med det nye avgiftssystemet som trer i kraft 1. januar 2007 blir rundt 25.000 kroner dyrere. Det betyr at jubileumsmodellen i praksis blir rundt 60.000 kroner dyrere enn en vanlig Golf GTI.

  • Store bilder finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • TEST: Volkswagen Golf GTI
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder