GMC: SUV, cabriolet og Pick-up i ett.

Detroit (DinSide Bil): Konseptet fra GMC, Terracross, er uventet og ikke minst smart. For ved et knappetrykk kan bilen forvandle seg fra å være SUV til å bli cabriolet eller pick-up.

GMC: SUV, cabriolet og Pick-up i ett.
[Ugjyldig objekt (NAV)]

GMC Terracross er tøff, noe ikke minst grillen i børstet metall, de dominerende lyktene og 19 toms felgene understreker.
Med ved siden av å være tøff, er den også funksjonell.

Glasstak

Taket på GMC Terracross består nemlig av tre glassplater. Glassplater som enten kan flyttes fritt, eller flyttes slik at de danner en kasse bak i bilen. Det sammen med bakluken, som også kan flyttes gjør at GMC Terracross kan forvandle seg fra å være SUV, til å bli cabriolet og til slutt Pick-up - alt ved hjelp at ett tastetrykk.

Men Terracross er også en terrengbil. Men en moderne. Karosseriet er selvbærende, og firehjulsdriften intelligent. Her fordeles de 185 hestene fra den 3,4-liters store V6 motoren til det hjulet som har best grep på underlaget. For komfortens skyld er naturlig nok bilen utstyrt med automatgir.

Portabel MP3-spiller

Interiøret i GMC Terracross er også spesielt. For passasjersetet foran kan snues slik at samtalen med de på bakre benk går lettere - og når setet er vendt den riktige veien er plassen foran passasjersetet utstyrt med datamaskin og modem. Surfing på verdensveven er dermed også en mulighet i Terracross.

I tillegg til dette har GMC utstyrt bilen med et system som ikke bare fungerer som et navigasjonssystem, men som også kan opplyse deg om aksjekurser, vær og som fungerer som telefon. Skulle ulykken være ute, ringer dessuten systemet etter hjelp. En Memory Stick fra Sony lar deg i tillegg hente ned musikk fra nettet, som kan spilles i bilens stereoanlegg. Og naturligvis har GMC Terracross en portabel MP3 spiller i dashbordet, hvor også Sony sin Memory Stick passer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Detroit