GM-konsepter for år 2000

GM har allerede løftet på teppekanten og avslørt hvilke konsepter de vil presentere på bilmessene i år 2000. Til sammen ni kraftfulle konsepter.

Om det er fordi det er konsepter det er snakk om, eller om det er fordi alt skal være stort i Amerika, vet vi ikke. Men skal vi trekke ut én fellesnevner hos alle de ni konseptene, må det være de kraftfulle motorene de alle har fått under panseret. De vennligste som skal vises har 2,2-litere under panseret – derfra eskalerer det opp til verstemann, som er GMC Terradyne med en 6,6-liters V8-motor.

Opel CVC: Videreutviklet Zafira

Det er ikke alle disse svulmende konseptene som er like interessante for oss nordboere, da GM-familien rommer en del særamerikanske merker som er rimelig uaktuelle for oss her til lands. Men noen vil kanskje dra kjensel på Opel CVC (Compact Van Concept) som er avbildet øverst på denne siden.

Denne 6-seteren er bygget på basis av flerbruksbilen Zafira. CVC har permanent firehjulsdrift og høyere bakkeklaring enn hva Zafira har. Taket er av glass –med unntak av den 2 meter lange, 40 centimeter brede integrerte skiboksen på taket – som uvanlig nok kan åpnes innefra. CVC har en av de snilleste motorene av de kommende 9 konseptene: en 2,2-liters ECOTEC bensinmotor med direkteinnsprøytning og 150 hestekrefter.

Chevrolet Traverse: Neste generasjon familiebil

Chevrolet Traverse er en 5-dørs sedan, om enn en ganske kraftig sådan – og den representerer hvordan Chevrolet ser for seg neste generasjon familiebil. Den har en kraftig 4,5-liters V6er under panseret, og gearutvekslingen skjer ved hjelp av en automatkasse. Traverse har plass til 5, den har firehjulstrekk og sidekollisjonsputer som standard --og en integrert PC.

Cadillac 2000 Concept:

Fra familieidyll til det ypperste av teknikk, krefter og luksus. Vi snakker om Cadillac 2000 Concept, som skal være den ultimate luksusbil for bilentusiaster. Den er designet for å være et flaggskip i sedan-klassen for både Cadillac og GM, og den viser det siste av utstyr fra GM – som for eksempel Head Up Display og Accident avoidance teknologi.

Motoren er en 4,6-liters V8’er. Det at bilen presenteres på den internasjonale bilutstillingen i Geneve, kan tyde på at Cadillac ønsker å utvide sin horisont utover hjemmemarkedet.