Glohet Ferrari

Så het at den brenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferrari har nå tatt meldinger fra kundene sine på alvor. De har innsett at det er et problem med deres 458 Italia, for så het er den at flere biler har gått opp i flammer. Ferrari melder at feilen skyldes et middel som er benyttet for å feste et varmeskjold under en av bakskjermene, et middel som kan ta fyr ved høye temperaturer. Alle 458 Italia blir nå tilbakekalt for å få varmeskjoldet festet på annen måte. Foreløpig er det kjent at minst fire biler har gått opp i røyk, uten at vi frykter for eiernes økonomi av den grunn.

Hvorfor brenner så mange biler?

En ekte sportsbil

Ferrari 458 Italia ble lansert høsten 2009, og har en 8-sylindret godsak under motorlokket, rett bak ryggen din. Tenk litt på at bilens totalhøyde er kun 1,21 meter. Innenfor dette skal du sette deg på et sete, som igjen er festet i et gulv. Det ligger i kortene at du sitter rimelig nære bakken. Med et vekt/kraft forhold på 3,3 kg per hestekraft blir 458 en sportsbil av rang, og eierne kan glede seg over en toppfart på 325 km/t. Så sant den ikke brenner opp da.


Forsikringselskapene fortviler

I fjor ble det rapportert inn 3.476 bilbranner til forsikringsselskapene i Norge. Tallene skal visst nok ha steget kraftig de to siste årene. Økonomisk dårligere tider fører til mer svindel, men dette er ikke et tema man kan skylde på i 458 sitt tilfelle. Eierne har akkurat fått bilene, og den økonomiske situasjonen var antagelig forutsigbar i kjøpsøyeblikket. Tekniske årsaker er med på å trekke opp statistikken.

Foto: Ferrari
Foto: Ferrari


Hvordan slukke en brann når uhellet er ute?