Glem Volkswagen Golf R32 - her er R36!

Det florerer av motoralternativer i den populære kompaktklassebilen Golf. Effektspranget starter på beskjedne 90 hestekrefter og har hittil sluttet på 250 hester i R32. Nå kommer R36 med enda 50 mer...

Spionbilder er alltid morsomt, spesielt når de avslører at noe virkelig heftig er på vei. Golf R36 har ligget i kortene en stund, men dette er de første bildene av vidunderet som deler motor med kommende Passat R36. Som navnet antyder dreier det seg en om 3,6-liters V6’er. Ved hjelp av direkteinnsprøytning gir den 300 hestekrefter, hele 50 mer enn i dagens toppmodell R32.

0-100 på under 5,6 sekunder

Passat R36 gjør unna 0-100 på lave 5,6 sekunder. Det betyr at Golf R36 med sin lavere vekt vil komme godt ned på 5-tallet. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t. Haldex firehjulsdrift er standard, som i R32, og hjelper føreren å plante alle kreftene i bakken. Stylingen er noe mer aggressiv enn i R32 med større luftinntak i fronten og i hekken finnes både midtmonterte enderør og en diffusor for bedre høyfartsstabilitet.

Sen ankomst

Glem Volkswagen Golf R32 - her er R36!

Glem Volkswagen Golf R32 - her er R36!

  1. Store bilder


Neste Golf (VI) er ventet allerede neste år, fremskyndet på grunn av dårlig økonomisk gevinst fra dagens Golf som rett og slett er for dyr og tidkrevende å bygge. R36 vil dermed komme helt på slutten av denne generasjonens livssyklus, litt som den forrige og første R32 basert på Golf IV. R36 blir trolig presentert på bilutstillingen i Frankfurt i September.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder