Det er jo lov å håpe at en eventuell fremtidig DS9 får en viss likhet med konseptbilen Metropolis
Det er jo lov å håpe at en eventuell fremtidig DS9 får en viss likhet med konseptbilen MetropolisVis mer

Gjør alvor av drømmebilene

Citroën har vist flere oppsiktsvekkende konseptbiler de siste årene. Mye tyder på at det ikke bare er fantasi.

Redningen kan bli Citroëns nylanserte modellserie DS. Her er det plass til litt mer ekstravagante og eksperimentelle biler enn blant de vanlige modellene med C-benevnelse.

Et eksempel på det er DS3 som vi nylig testet.

Neste DS-bil ut blir etter alt å dømme DS4 som kanskje skal vises allerede på Paris-utstillingen om noen få måneder. Her er mer om konseptbilen.

Stor sedan

Nå uttaler en navngitt kilde til det britiske bilmagasinet Autocar at man ønsker å realisere konseptbilene Metropolis og Survolt. Metropolis er en stor luksussedan med hybridteknikk. Til tross for at forbrenningsmotoren bare måler 2,0 liter skal den yte totalt 460 hestekrefter. Samtidig skal CO2-utslippet for konseptbilen ligge på rundt 70 gram.

Vi snakker med andre ord om en bil med oppsiktsvekkende data. Men det er det mange som klarer å levere på konseptbiler. Spørsmålet blir hvor mye av denne bilen som overlever frem til eventuell produksjon. Designen også er mildt sagt spektakulær, ikke minst på grunn av de imponerende dimensjonene.

DS9

Citroën-kilden uttaler at denne bilen ville kunne passe fint som en kommende DS9. Det er det nok mange som er enige i, men vi tipper bilen i så fall blir nedskalert en hel del slik at den måler langt mindre enn konseptbilens 530 centimeter. Ettersom den er basert på Peugeot 508 vil den nok havne ikke alt for langt unna denne størrelsesmessig. Det betyr at den må konkurrere først og fremst mot biler som Mercedes E-klasse, Audi A6 og BMW 5-serie. Det er nok lettere for Citroën å selge biler her enn i klassen over med biler som S-klasse, A8 og 7-serie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MetropolisUansett vil det kinesiske markedet kunne by på gode inntjeningsmuligheter, skal vi tro Autocars kilde. Ikke så utenkelig tatt i betraktning kinesernes forkjærlighet for lange sedaner.

Hybrid

En eventuell DS9 er trolig så langt unna at det burde gå greit å få med hybridteknologien allerede fra starten av. Trolig snakker vi minst 2-3 år frem i tid.

Survolt

Den andre konseptbilen Autocars kilde uttaler seg er den elektriske sportsbilen Suvolt. Survolt skrev vi mer utfyllende om for kort tid siden da den ble vist kjørende på Le Mans. I dette tilfellet tar man visstnok sikte på produksjon i et begrenset opplag.

Se flere spektakulære konseptbiler fra Citroën her.