Gjerrigknark: Nye Smart Fortwo CDI

Med et blandet forbruk på 0,33 liter per mil og et CO2-utslipp på 88 gram per kilometer er nye Smart Fortwo den gjerrigste bilen med forbrenningsmotor på det norske markedet.

Det er ikke ofte vi innleder artikler med forbruks- og utslippstall, men i dette tilfellet er det helt naturlig. Smart Fortwo CDIs mest oppsiktsvekkende egenskap er nemlig evnen til å kjøre svært langt på lite drivstoff. Sammenlignet med forrige generasjon Smart CDI er forbruket senket med 0,01 liter per mi. Ikke spesielt oppsiktsvekkende, men det skal også tas med i regnestykket at nye Smart er en større bil som også har fått fire ekstra hestekrefter.

88 gram

CO2-utslippet på 88 gram per kilometer er lavere enn noen andre biler på det norske markedet kan vise til, hvis vi ser bort i fra rene el-biler. Nummer to på listen er Volkswagen Polo med 102 gram, altså en ganske betydelig margin til Smarts fordel.

Liten

Gjerrigknark: Nye Smart Fortwo CDI

Gjerrigknark: Nye Smart Fortwo CDI

  1. Store bilder
Gjerrigknark: Nye Smart Fortwo CDI


Så skal det også sies at Fortwo er en betydelig mindre bil som bare har plass til to. Totallengden er 270 centimeter og egenvekten bare 780 kilo. Altså er det ikke så rart at Fortwo CDI bruker mindre drivstoff enn andre biler på markedet.

135 km/t

Kraftkilden er en 0,8-liters tresylindret dieselmotor som ved hjelp av turbo yter 45 hestekrefter og 110 newtonmeter mellom 2.000 og 2.500 omdreininger i minuttet. 0-100 går på 19.8 sekunder og toppfarten ligger på 135 kilometer i timen. Vi tipper at de sistnevnte tallene ikke er så veldig interessante all den tid de fleste Fortwo’er kommer til å tilbringe mesteparten av sine liv i urbant veimiljø med lave hastigheter.

Girkassen er for øvrig automatisert og femtrinns.

Smart Fortwo CDI kommer til å koste fra 146.000 kroner og er allerede klar til bestilling.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Smart-stoff:

  • Tester
  • Nyheter