Gjerrigere og billigere Skoda Octavia

Skoda Octavia kommer nå i en forbruksoptimert utgave, med en helt ny motor og et CO2-utslipp på 114 gram CO2.

Den gamle dieselmotoren på 1,9 liter er nå endelig borte for godt i Skoda Octavia. Inn kommer i stedet en ny 1,6-liter med lik effekt og dreiemoment; 105 hestekrefter og 250 newtonmeter. Denne har imidlertid i motsetning til 1,9-literen common rail-innsprøytning som gir vesentlig penere gange.

Greenline

Det er denne nye motoren som er hjertet i den spesielle spareversjonen med tilnavnet Greenline. Greenline er Skodas betegnelse på en rekke med ekstra forbruksoptimerte modeller. Både lillebror Fabia og storebror Superb finnes allerede i slike utgaver.

114 gram CO2

0,44 liter per mil og 114 gram CO2 per kilometer er fasiten for nye Octavia Greenline. Det er gode tall, faktisk lavest i klassen, så vidt foran Ford Focus Econetic og Volvo V50 DRIVe. 105 hester og 250 newtonmeter burde i tillegg være tilstrekkelig med krefter for norske forhold.Greenline er basert på utstyrsnivået Ambiente, men har noen mindre tillegg. Viktigst av disse er de 15 tommer store aluminiumsfelgene som er standard.

Billigere

Octavia Greenline er allerede klar for bestilling og koster hyggelig nok fra 236.000 kroner. Det er om lag 6.000 kroner billigere enn gamle 1.9 TDI Ambiente. Tilsvarende gjelder for stasjonsvognutgaven som begynner på 247.000 kroner.