Gir piggdekk-utsettelse

Den nye fristen vil gjelde hele landet.

UTVIDET FRIST: Nå har nordmenn ut april på å legge om fra piggdekk til sommerdekk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX 
NB! Modellklarert
UTVIDET FRIST: Nå har nordmenn ut april på å legge om fra piggdekk til sommerdekk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer

Statens vegvesen bekrefter i dag at de utvider fristen for bytte om fra piggdekk til sommerdekk, som opprinnelig er første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge. I Nord-Norge er den opprinnelige fristen 1. mai.

- Vi oppfordrer folk så skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser samtidig mange praktiske utfordringer i disse coronatidene. Som karantene og verksteder og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Unntaket gjør at norske bilister har ut april på å skifte fra pigg- til sommerdekk, og det gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge. Ny frist for hele landet er dermed 1. mai.

Vegvesenet bekrefter at det har vært en vanskelig vurdering.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs i meldingen.

Vegvesenet legger til at de følger med på målinger av luftkvaliteten og er klar til å sette inn ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!