Gir 8.500 kr i vrakpant

Den norske Opel-importøren går nye veier i kampen om kundene og tilbyr sine nybilkunder 8.500 kroner i tillegg til den ordinære vrakpanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Opel tar miljø og veisikkerhet på alvor og setter i gang en returkampanje for å få eldre og mindre trafikksikre biler med høye utstlipp bort fra veiene". Dette skriver den norske Opel-importøren, General Motors Norge, i en pressemelding. Returkampanjen inngår i en europeisk strategi under navnet "ecoFLEX" og går ut på at Opel frister potensielle nybilkunder med en ekstra saftig vrakpant.

Kun personbiler med dieselmotor

Det er imidlertid et par begrensninger knyttet til kampanjen. For det første må du kunne dokumentere at du har eid bilen som skal vrakes de tre siste månedene. For det andre må du kjøpe en ny Opel personbil med dieselmotor. Tilbudet gjelder altså ikke varebiler, brukte biler eller personbiler med bensinmotor.

image: Gir 8.500 kr i vrakpant

Hva med deg?

Er 8.500 kroner nok til å påvirke ditt valg av bilmerke? (Avsluttet)
Nei, definitivt ikke(77%) 3927
Tja(15%) 782
Ja, åpenbart(8%) 414
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Opel bryr seg imidlertid ikke om hva slags bil du leverer til vraking - tilbudet gjelder uansett bilmodell, årgang og kilometerstand.

Slik går du frem

Den som ønsker å benytte seg av Opels returkampanje må oppsøke en biloppsamler tilknyttet det nasjonale Autoretur-nettverket. Når bilen er innlevert skriver oppsamleren ut en vrakmelding, hvorav ett eksemplar sendes til myndighetene og leder til utbetaling av den ordinære vrakpanten på 1.500 kroner.

Ta med deg ett eksemplar av vrakmeldingen og levér den til den aktuelle Opel-forhandleren. Ta også med en kopi av vognkortet, som bekrefter at du har eid bilen de siste tre månedene. Ved kjøp av en ny Opel med dieselmotor vil du da få et prisavslag på 8.500 kroner. Den norske Opel-importøren lover at dette prisavslaget kommer i tillegg til eventuelt andre rabatter og utstyrspakker.

Vårt tips

For å være sikker på at gjør et så godt kjøp som mulig, kan det nok lønne seg å ferdigforhandle hele bilkjøpet før du opplyser forhandleren om at du har tenkt å benytte deg av returkampanjen. Dermed slipper du at den aktuelle forhandleren betrakter deg som en "sikker returkampanje-kunde" og dermed holder igjen når det kommer til prisavslag, rabatterte utstyrspakker og vinterdekk.

Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder