Giftig SLK på vei

Da SLK ble lansert i 1996, var det helt sikkert mange Mercedes-Benz-markedsførere som hadde store svetteperler i pannen. Bekymringen skulle vise seg å være unødvendig.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For selv om en "folke-roadster" var noe helt nytt for Mercedes-Benz, fikk bilen en voldsomt positiv mottakelse. Bilene ble revet ut av butikkene og Mercedes-Benz hadde sin fulle hyre med å fordele bilene mellom de ulike importørene, som alle skrek etter flere SLKer.

Populær også i Norge

Selv i Norge, hvor bilen selvsagt ble relativt dyr, var etterspørselen upåklagelig. De 20 bilene som ankom landet i 1996 var solgt før de landet på norsk jord. Året etter ble det solgt 78 SLKer her i landet og i 1998 kom tallet opp i 110 eksemplarer. Til sammen er det solgt snaue 350 SLK i Norge så langt.

Ansiktsløftning i fjor

I februar 2000 fikk SLK en moderat ansiktsløfting. Samtidig ble det gjort endringer på motor-fronten. SLK 200 gikk ut, mens SLK 200 Kompressor og SLK 320 kom inn. I dag finnes SLK også i monsterversjonen SLK 32 AMG.

Testing i USA

Det er ingen hemmelighet at Mercedes-Benz arbeider med en helt ny SLK og planene er at denne skal lanseres i 2004. Det som imidlertid er hemmelig, er bilens utseende.

Men takket være vår samarbeidspartner Automedia, kan vi allerede nå gi deg et glimt av neste generasjon SLK. Automedia har nemlig lyktes i å knipse en prototype under uttesting i USA. På dette grunnlaget har Automedia utarbeidet et manipulert bilde, som viser hvordan de tror bilen vil ta seg ut. Automedias manipulerte bilder har ofte vist seg å ligge overraskende nær det endelige resultatet og det er derfor grunn til å ta forslaget alvorlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rå front

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Hvis Automedia får rett, vil nye SLK få dagens modell til å minne om en førkrigsmodell. Bildene viser nemlig en særdeles giftig roadster, som trekker tankene både mot den nye SL-modellen og supersportsbilen SLR. Todelt grill, "nese" med stjerne og doble, ovale frontlykter medvirker til å gi bilen et særdeles friskt utseende.

Prisene er selvsagt foreløpig helt i det blå, men det er nok fare for at neste generasjon SLK vil bli betraktelig dyrere enn dagens utgave. I dag koster den billigste SLK-varianten, SLK 200 Kompressor, 476.000 kroner.

  • Her finner du flere Mercedes-Benz-nyheter
  • Her finner du våre Mercedes-Benz-tester