Getz Crosser opp

Crosserne commer. Og på et arrangement i Belgia i mai i år stilte Hyundai tilsynelatende ut den artige Cross-utgaven av småbilen Getz. Noen kilder påsto sågar at den er spesialutviklet for Skandinavia. Men - alt er ikke som det ser ut som.

Getz Crosser opp

Getz Crosser opp

  1. Store bilder
Getz Cross
Getz Cross Vis mer
Vanlig Getz
Vanlig Getz Vis mer
Getz Cross
Getz Cross Vis mer
Vanlig Getz
Vanlig Getz Vis mer


Hyundai Getz lå i fjor høyt på listen over Norges mest populære småbiler. I år har imidlertid salget falt til 440 biler, mot 750 på samme tid i fjor. Så hva hadde vel passet bedre nå enn en sprek liten appetittvekker? Som denne Cross-utgaven?

Getz Cross

For Getz Cross er etter alt å dømme en vanlig Getz, men som med noen enkle grep er blitt en atskillig morsommere bil. Høyere fjæring, større hjulbuer, aluminiums(look) beskyttelsesplater, store plastlister og fetere støtfangere - og takskinner.
Og alt dette er jo trendy som fy. Alt fra Polo og Golf til Octavia og Panda jekker seg opp med brede plastskjermer og her-kommer-jeg-sveis. Ikke det at bilene nødvendigvis selger i store volumer, men de er rullende reklameplakater for merkenes sporty tilnærming.

Stille fra Hyundai

Men nei. Fra Hyundai er alt stille. Ikke en gang de skandinaviske Hyundai-sidene, modellens påståtte marked, sier noe om bilen.
- Ja, jeg har sett bilen, men har bare høyst begrenset informasjon om den. Og for å være ærlig har vi så mye å gjøre om dagen at vi ikke har hatt tid til å ta stilling til den. Jeg skal sjekke, sier informasjonssjef Stian Thrane hos Hyundai Norge.

Med 1,5-liter diesel

Vel vel. Dagens Getz-modeller, som fikk facelift for et lite år siden, kommer med tre motor-valg, hvorav spesielt en kan være naturlig i Cross-utgaven. Det er den fine dieselen på 1,5 liter med 88 hester og 215 newtonmeter dreiemoment. Den koster i dag fra 182.000 kroner.
Med et lett rabattert tillegg for Cross-utstyr, burde det derfor fortsatt være mulig å selge Getz Cross for under 200.000 kroner? Til sammenlikning koster en Polo Cross med 1,4-liter diesel 230.000 kroner - og den har bare 70 hester og gjør 0 til 100 på gud-bedre så lang tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riiiiing, riiing

Getz Crosser opp


- Hei. Det er Thrane i Hyundai her igjen. Vet du hva. Den bilen du har bilder av er faktisk bare en enkeltutgave som et stylingfirma nede i Europa har laget. Så den har vi dermed og dessverre ikke mer informasjon om. For fin er den jo.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder