Geneve-konsept fra Mazda

Med Mazda MX Sport Runabout vil Mazda signalisere hvilken vei de ønsker å bevege seg med sine småbiler.

Geneve-konsept fra Mazda
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dagens bilkonstruktører har ingen lett oppgave. De skal lage biler med en sterk apell, biler som er sportslige, biler som er komfortable, luksuriøse og praktiske. Mazda mener at deres konsept MX Sport Runabout er akkurat det.

Omtrent som en Golf

Med en lengde på 3.900 millimeter, og en bredde på 1.720 millimeter er MX Sport Runabout litt mindre enn en Volkswagen Golf. Under panseret finner du en nyutviklet 1,5-liters bensinmotor med variable ventiltider, og kreftene overføres til hjulene via en automatisk girkasse.

Ett hjul i hvert hjørne skal – i følge Mazda – sørge for sportslighet og kjøreglede, mens en akselavstand på 2,5 meter skal sørge for at du kan ta med deg terrengsykler og annet fritidsutstyr.

Viktigere brikke

Geneve-konsept fra Mazda

Som vanlig mener også Mazda at bilen stadig blir en viktigere brikke i folks liv, og dermed skal også MX Sport Runabout være utstyrt med et steroanlegg i toppklasse omkranset av eksklusive materialer. Interiørdesignet skal dessuten gi fører, så vel som passasjerer, en følelse av å sitte hjemme i stuen.

Spennende fremtid

Alt dette er likevel ikke så viktig. Svulstige festtaler om hvor perfekt konseptbilen er har vi hørt til det kjedsommelige – og når produsksjonskostnader ikke skal taes hensyn til er det heller ikke noe problem å utstyre en bil med alskens dill. Det som derimot er interressant med Mazda MX Sport Tourer er at bilens utvendige design nok gir klare hentydninger til hvordan Mazda sine småbiler skal formes i fremtiden. Og vi skal ikke legge skjul på at det – ut fra tegningene – kan bli spennenende.