Garmin GPS III plus

GPS III plus er ikke blant de aller billigste GPS-mottakerne på markedet. Gjenspeiler prisen seg i en høy kvalitet?

Garmin GPS III plus
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Det er et stort prismessig sprang fra Garmins mistemann eTrex til GPS III plus. Derfor hadde vi forventninger, store forventninger, til det sistnevnte apparatet fra Garmin: Kan den tredoble prisen i det hele tatt forsvares?

LES OGSÅ:

Former til begjær


GPS III plus er et lite og nett apparat med en trekantet utforming. Før du blir kjent med mottakeren er det fort gjort å glemme alt du har blitt fortalt om at det er de indre verdier som teller. Men visst går det an å falle for utseende også.

Etter hvert forstår vi at Garmins designere også har hatt andre tanker i bakhodet da de tegnet mottakeren. For GPS III plus er ikke bare pen, den er også funksjonell: Utformingen gjør at den står støtt der du plasserer den fremfor deg, med skjermen blinkende mot deg.

Formene til GPS III plus gjør den også behagelig å holde i hånden, all den tid du er i bevegelse.

Lite apparat med store muskler


Sitt minimalistiske utseende og sine relativt lette 264 gram til tross, GPS III plus er ingen lettvekter. Den rommer et uttall av muligheter og finesser.

Blant de forskjellige skjermbildene kan vi nevne posisjon og fart presentert i tall, kompassbilde, grafisk fremstilling av riktig kurs illustrert som en motorvei og sist, men ikke minst et eget skjermbilde for kart. Kartet er relativt detaljert og betjenes enkelt av to zoom-knapper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi bet oss fort merke i to artige (og nyttige) detaljer: Du kan bestemme om skjermbildet skal være liggende eller stående. Dermed blir informasjonen fra skjermen lett tilgjengelig enten du velger å ha mottakeren liggende horisontalt foran deg, eller holde den vertikalt i hånden. Den andre finessen vi lot oss imponere over var en ”tid igjen til målet”-funksjon. Du blir hele tiden holdt oppdatert om hvor lang tid som gjenstår av den programmerte ferden, estimert på bakgrunn av aktuell kurs og hastighet.

Brukervennlighet i særklasse


En av de andre styrkene til GPS III plus er brukervennligheten. Funksjonstastene er logisk plassert og enkle å betjene. Samspillet mellom tastaturet og programvare er også godt avstemt.

Med GPS III plus følger også en svært godt oppbygd brukerhåndbok. Det medfølger dessuten et sammendrag av de viktigste funksjonene, i et praktisk lite lommeformat.

GPS III plus er altså svært brukervennlig og enkel å håndtere. Til tross for et rikt utvalg av forskjellige funksjoner.

Vanntett for den maritime bruker

GPS III plus bestod vår fuktighetstest: Den tåler godt vann. Tekstvinduet ble heller ikke sløret av irriterende dugg etter kontakt med det våte element.

Konklusjon: Rask og god


I følge produsenten er GPS III plus ”den mest brukervennlige GPS-mottakeren for både maritimt og landlig bruk.” Dette kombinert med den lille størrelsen, de mange mulighetene, samt at programvaren virker godt tilpasset maskinvaren (noe som blant annet gir seg utslag i at det går raskt å skifte mellom de forskjellige skjermbildene). At antennen er avtakbar og gir muligheter for tilkobling av ekstern antenne, trekker også helhetsinntrykket opp. Det samme gjør det faktum at batteriene varer en hel liten evighet.

Summen av det som hittil er sagt kan jo ikke bli annet enn et svært godt resultat. Og GPS III plus er en svært god GPS-mottaker som nok dekker de fleste behov. Når du dertil får med kabel for oppkobling mot PC, bærerem og borrelås for å feste mottageren, på kjøpet så har Garmin levert et godt forsvar for den stive prisen. Om du er villig til å betale det mangedobbelte av hva markedets billigste modeller koster må du selv avgjøre.