Den nye garantien er skreddersydd hybridsystemene fra Toyota. Foto: Fred Magne Skillebæk
Den nye garantien er skreddersydd hybridsystemene fra Toyota. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Garanti: Toyota gir deg 11 års garanti

Om du ter deg riktig, så skal Toyota nå gi deg ytterligere garanti. Men det er ikke gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede i slutten av 2010 tok vi et kraftig oppgjør med garantivilkårene her på DinSide.

Ballen begynte å rulle allerede ved nyttår 2011, da Harald A. Møller AS gikk ut og ga 5 års garanti på sine produkter, Audi, Skoda og VW. De største konkurrentene fulgte rett etter, og i løpet av 2011 var alle leverandørene på plass med 5 års garanti.

Det likte vi selvsagt.

Samtidig er det viktig å være klar over at det er kunden som betaler for den lange garantien, og at du heller ikke kan velge den bort.

Les mer her: Ikke tro at garanti er gratis

På et eller annet vis skal nemlig regnestykket gå opp, og garantitid er rett og slett blitt en businesscase i seg selv. Det ser vi ikke bare i Norge, men nå også i Sverige, hvor Mazda går ut med 10 års garanti.

Til nå: Verdens beste garanti

Alt har sin pris
Denne gangen er det Toyota som går ut og flagger ekstra lang garanti, og nå er det hybridmodellene det gjelder. Så mye stoler Toyota på sine hybridsystemer at de går ut og lover opp til 11 års garanti. Vel, med noen betingelser selvfølgelig, og disse påfører naturligvis deg som eier noen ekstra kostnader. For, som sagt, garanti er ikke gratis.

Fra 5 til 11

 Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Alle hybrider fra Toyota har 5 års garanti, som alle de andre bilene deres. Hybridbattieriet likeså. Nå kan du derimot kjøpe deg ekstra garanti ved årlig å reise innom et Toyota-verksted for en helsesjekk av nettopp hybridsystemet. Det koster deg for tiden den nette sum av kr. 1.560. De årene du eventuelt har bilen på ordinær service trenger du ikke levere bilen til helsesjekk, ettersom dette er en del av serviceprogrammet. Denne løsningen trer med andre ord i kraft fra det året bilen er seks år, og kan pågå helt frem til det tiende året. Dermed har du opprettholdt garantien på hybridsystemet frem til bilen er 11 år.

Garanti: Velg riktig alder på bilen

Gjelder også importerte biler!
Denne gangen er det ikke den norske importøren som står for garantien, men et samlet europeisk Toyota. Det betyr at ordningen er like gjeldende dersom bilen er importert til Norge av andre enn Toyota selv. For at denne garantien skal tre i kraft og bli gjeldende, så betyr det at du må levere bilen inn til en helsesjekk årlig fra den er fem til den er ti år. Dersom du gjør dette, så økes garantien på hybridlinjen, inklusive batteriene, til fylte 11 år. Bilen må altså inn seks ganger i denne perioden, minus de gangene du eventuelt tar ordinær service.

Men pass på: Du må på et Toyota-verksted

Det som er spesielt i denne saken er at ordinær service på vanlige biler kan tas på et hvilket som helst godkjent verksted for at normal garanti skal opprettholdes.

I dette tilfellet er det imidlertid snakk om hybridsystemet, og her påberoper Toyota seg spesialkompetanse som de mener at kun de selv besitter.

Du kan derfor ikke levere bilen inn til et hvilket som helst godkjent verksted. Dette kan bli mat for forbrukermyndighetene, for det spørs om de ser på den ene bilen som noe mer finurlig enn den andre.

Husk, du får ikke garanti - du kjøper den

Aldri for seint

Foreløpig har Toyota vært beskjedne i sin opplysning om denne garantien, annet enn at de har flagget løsningen i kundemagasinet Toyota Magasinet. På nettsidene sies det derimot ingen ting, og det er heller ikke sendt ut noen pressemelding om temaet. Det du derimot kan være sikker på er at dette er greit å ha stemplet i kortet den dagen du skal selge en hybridbil.

Har du en Toyota hybrid som allerede er over 6 år, så kan du fortsatt starte garantiprogrammet ved å reise inn og ta den nevnte helsesjekken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer