Gammelt nytt skremmer Rover-kunder

I en stor artikkel i siste nummer av det populære britiske bilmagasinet "Car" listes det opp en lang rekke feil og mangler på Rovers siste modell Freelander. Ingen fare, sier importøren -- BMW Norge.

I alt nevnes 134 feil og mangler som skal være rapportert på Land Rover Freelander. Og kilden for informasjonen er en anonym Rover-kilde som det britiske bilmagasinet hadde et møte med i kjelleren på et parkeringshus i London. Mye hysj-hysj og dokumentasjon til tross; disse feilene finnes ikke på biler solgt i Norge, sier Land Rover-importøren BMW Norge.

Blant feilene som nevnes er:

 • Full stans i 4WD-systemet

 • Vannlekkasjer fra vinduer og dører

 • Oljelekkasjer fra gear/transmisjon

 • Feilfungerende HDC-system (Hill Descent Control)

 • For mykt chassis
 • Men viruset har altså ikke kommet til Norge, i følge Rover-ansvarlig Marius Hayler hos importøren BMW Norge.

  -- Vi har sjekket chassisnummer på bilene det ble rapportert feil på i England, og samtlige av disse er produsert før det ble levert biler til Norge, forteller Hayler. Og at det er feil på biler i tidlig produksjon er heller ikke uvanlig. I artikkelen i "Car" blir det også pekt på at mange av feilene er knyttet til bilens transmisjon, og at denne feilen skyldes dårlig kvalitet på komponenter fra en underleverandør.

  En kontrollrunde hos importør og forhandlere tyder heller ikke på at det er særlig mange feil på biler levert i Norge, snarere tvert imot.

  Men hva med Rover 75?

  I den samme artikkelen slaktes også Rover 75 som en bil med svært mye feil. Tenker man etter, er dette forunderlig -- bilen er ikke engang lansert i England enda. Men Rover har tatt problemet på alvor, og for å være helt sikre på at de lanserer et produkt som holder mål, er lanseringen utsatt.

  -- Vi får inn 3 biler for typegodkjenning i slutten av april, men bilen lanseres ikke i Norge før i uke 24, sier Hayler til DinSide. Rundt 10. juni vil dermed bilen lanseres samtidig i hele Europa.