Gammel Alfa Romeo får avløsning

Alfa Romeo er på offensiven for tiden, og hvis våre samarbeidspartnere i Automedia får rett, er Alfa Spider blant modellene som i løpet av året avløses av en ny modell.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Gammel Alfa Romeo får avløsning

  1. Store bilder


Det vært langt mellom Alfa Romeos nybillanseringer de siste årene. Siden 147 ble lansert i 2000, har Alfa Romeo kun introdusert to nye modeller - GT og Sportwagon. Sistnevnte er stasjonsvognutgaven av den aldrende 156 og ble i likhet med GT lansert i 2003. I fjor kom riktignok Crosswagon, men fordi denne er en modifisert og firehjulsdrevet utgave av Sportwagon, kan det diskuteres om den skal ha status som en selvstendig modell.

Først 159, så Brera

Fra og med i år skal imidlertid opprustningen av Alfa-stallen forseres kraftig. Først kommer den vakre 156-avløseren 159, som sannsynligvis vil bli introdusert på sensommeren. Nærmere jul følger Brera, som skal erstatte den eldgamle GTV. GTV så faktisk dagens lys så langt tilbake som i 1994 og selv om bilen fikk en ansiktsløfting i 2003, er bilen blant de eldste modellene på markedet.

Nytt navn: GTC

Gammel Alfa Romeo får avløsning


Alfa-kjennere vil vite at Alfa Romeo Spider har en identisk historie. Denne GTV-baserte kabrioleten har nemlig også en historie som strekker seg helt tilbake til 1994. Men nå hevder Automedia at det snart er slutt også for Spider. Automedia har nemlig fotografert en toppløs bil som åpenbart må være Spiders etterfølger. Automedia regner med at bilen vil få navnet GTC, og at også denne modellen faktisk vil bli introdusert i løpet av inneværende år.

Firehjulstrekk og diesel?

Som forgjengeren vil nok også GTC være forhjulsdrevet. Muligheten for at det vil komme en firehjulsdrevet versjon er imidlertid til stede. Motorpaletten vil høyst sannsynlig består av to bensinmotorer med henholdsvis 2, 0 og 3,2 liter slagvolum, samt en 2,4-liters JTD-motor. Dieselmotorer har tradisjonelt vært sjeldne å finne i toppløse biler, men stadig flere bilprodusenter leker nå med tanken om å bryte den gamle regelen om at kabrioleter skal ha bensinmotorer under panseret.

Stofftak

Gammel Alfa Romeo får avløsning


Ståltak-trenden ser imidlertid ut til å ha gått hus forbi hos Alfa Romeo. I hvert fall er det klart at bilen på bildene er utrustet med et tradisjonelt stofftak. I motsetning til i Spider, ser det imidlertid ut til at Alfa denne gangen unner sine kunder et bakvindu i glass.

  • Store bilder av kommende Alfa Romeo GTC, inkludert et manipulert bilde, finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • Alfa Romeo med store ambisjoner: Bilder av samtlige Alfa Romeo- og Maserati-modeller.
  • Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder