Galloper Exceed blir å finne hos forhandlerne i månedskifter oktober/november. Bilen er bygd på lisens fra Mitsubishi, noe den bærer preg av.<br />
<A HREF="http://www.dinside.no/dh_bilde/3656.jpg">Klikk her for større bilde</A>
Galloper Exceed blir å finne hos forhandlerne i månedskifter oktober/november. Bilen er bygd på lisens fra Mitsubishi, noe den bærer preg av.
Klikk her for større bildeVis mer

Galloper: Koreansk Mitsubishi

De tre røde diamantene er byttet ut med en gallopperende hest, Mitsubishi byttet ut med Galloper og Pajero med Exceed. Så lar man et industriselskap i Hyundai-gruppen bygge bilen, og vips så har man stablet et nytt bilmerke på bena.

Galloper Exceed er ikke noe annet enn en litt annerledes Pajero. Motoren og teknikken er nemlig den samme. Men selv om Mitsubishi står som donator av teknikken, har ikke Galloper fått frie tøyler.

Forskjellig karosseri

Karosseriet er nemlig ikke det samme som sitter på dagens Pajero. Noe som er forståelig nok, med tanke på at bilen skal selges side om side med det japanske bilmerket og det til en billigere penge. Galloper skal selges via Mitsubshis forhandlernett i Norge, og importøren Trans Motor er et heleiet datterselskap av den norske Mitsubishi-importøren. Derfor er karosseriet av en eldre Pajero årgang. Setter man en Exceed ved siden av en ny Pajero virker den derfor litt gammel og umoderne.

Interiøret er heller ikke det samme som i storebroren, også her har man hentet frem et gammelt dashbord som man har modifisert for Exceed.

Billig

Interiøret i Exceed er ikke like moderne som i storebror Pajero.
Klikk her for større bilde
Interiøret i Exceed er ikke like moderne som i storebror Pajero.
Klikk her for større bilde Vis mer

Som med alle koreanske biler blir det viktigste våpenet i kampen om kundene prisen. Importøren av Galloper, Trans Motor AS, hevder at Exceed skal ligge 20 - 30 prosent lavere i pris enn "de viktigste konkurrentene". Varebilsutgaven er priset fra 219.400 kroner, mens personbilen begynner på 387.400 kroner. På grunnmodellen er det standard med blokkeringsfrie bremser og kollisjonspute på førersiden.

Tekniske Data
Galloper Exceed 2,5 TD
Lengde cm:464
Bredde cm:168
Høyde cm:187
Akselavstand:270
Sporvidde f/b:140/137,5
Lastevolum:-
Antall sylindre:4
Sylindervolum:2.476
Kw(HK)/omdr:73 (99)/4.000
Dreiemoment/omdr:240/2.000
Forbruk (EEC):11,6

Artikkelen fortsetter under annonsen