Fyrverkeri fra Ford

Shelby fornekter seg ikke og her er muskelbilen basert på Mustang i nytt format.

Shelby kan man uten risiko benytte begrepet "legende" om. Fords Special Vehicle Team vet hva de gjør når de bruker hans navn som emblem på de råeste Mustang-versjonene.

SVT og Shelby

Det nevnte teamet, som altså er ansvarlig for de mer spesielle Ford-bilene, har bygget på erfaringen med utviklingen av GT500KR, basert på forrige generasjon Mustang, for å utvikle denne nye stoltheten; GT500 av år 2010-modell, som amerikanerne kaller den til tross for at den skal i salg om bare få uker. Vi biter oss merke i at kobraen som pryder grillen på Shelby GT500 denne gang har forsvunnet fra bilens navn.

540 hk

Som vanlig er det en superkraftig V8-motor som skal drive beistet fremover via bakhjulene. Maks effekt er 540 hestekrefter - nøyaktig hundre hester per liter slagvolum. Dreiemomentet er verdig en elefant: 694 newtonmeter. Tilleggskreftene er oppnådd ved å forsyne motoren med en kompressor.

Rask

Nye Shelby GT500, her som kabriolet Foto: Ford
Nye Shelby GT500, her som kabriolet Foto: Ford Vis mer

Fyrverkeri fra Ford

  1. Bildene av Shelby GT500


Kreftene finner veien til hjulene via en sekstrinns manuell girkasse som har fått høyere utveksling på de to siste trinnene for å oppnå forbedrede forbrukstall, men lavere utveksling på bakdifferensialen for raskere akselerasjon. Denne er ikke oppgitt men burde krype under 4,5 sekunder fra 0 til 100.

Atletisk

Men det er ikke bare effektøkning og finere tuning som gjør denne Shelbyen ny; interiøret er helt spesifikt for denne utgaven og for øvrig har både kupé- og kabrioletversjonen fått nyte godt av re-designen Ford Mustang gjennomgikk i fjor høst. Bilen ser dermed noe slankere (eller mindre klumpete?) ut og har et ubenektelig atletisk uttrykk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se store bilder av bilen her!