Fusjon: Fiat til folket!

Fusjon: Fiat til folket!

Fiat er antagelig det bilmerket som har skiftet distributør oftest de siste årene. Men nå er det slutt, etter at merket nå er inne under Mitsubishis beskyttende vinger.

Publisert

Det er to datterselskap i Motor Gruppen (der Mitsubishi- og Galloper-importøren befinner seg) og Ugland Gruppen (der importøren av Fiat, Alfa Romeo, Lancia og Daewoo befinner seg) som nå har slått seg sammen i ett selskap som skal distribuere alle disse bilmerkene.

Den første butikken som selger alle disse produktene vil bli stablet på bena rett over påske i år, og vil være en videreutvikling av MotorForum-butikkene som hittil har solgt Mitsubishi og Daewoo. Fiat, Alfa Romeo, Lancia og Daewoo skal selges dels gjennom de fleste av 65 eksisterende Mitsubishiforhandlere, og dels gjennom noen få av dagens Fiat-forhandlere. Ugland-gruppen hadde tidligere egne forhandlere i alle de store byene, men disse butikkene er nå avviklet.

Større tillit til italienske merker

Det er få som betviler kvaliteten på dagens produkter fra Fiat, men markedet har (kanskje med god grunn) vært skeptiske på grunn av stadige eierskifter og få forhandlere/servicepunkter.

Dette skulle etter fusjonen ikke bli noe problem lengre. Det finnes mange forhandlere spredd rundt hele landet, Mitsubishi-verkstedene har god kapasitet, og Mitsubishis sentrale delelager for Norge er blant Europas mest effektive (MMC Norge hadde i sin tid delelagerfunksjon for både Norge og Danmark).

Det nye selskapet som får ansvaret for Mitsubishi, Fiat, Daewoo, Galloper og Lancia får navnet Motor Holding AS. Firmaet eies 50 prosent hver av Motor Gruppen og Ugland Gruppen, og har en aksjekapital på 30 millioner kroner.

Selskapet skal også satse sterkt på å markedsføre biler over Internett.

"Alle de 5 bilmerkene skal finne sin egenart", påpeker Gunnar Eik som blir styreleder i det nye selskapet. Administrerende direktør i det nye selskapet blir Richard Waitz, som hittil har ledet Ugland Auto Import etter at han sluttet som administrerende direktør i Ford Norge for et par år siden.

Og at merkene skal finne sin egenart er sikkert, Richard Waitz lover blant annet at Fiat Multipla skal importeres til Norge etter fusjonen. Den spennende flerbruksbilen fra Fiat kan du lese mer om på denne lenken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer