Fusion – en mellomting

Stadig klekkes nye bilklasser ut, og produsentene kappes om å bli æret som oppfinnere. Ford Fusion er i størrelse en mellomting mellom Fiesta og Focus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Fusion – en mellomting
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ford presenterte nye Fusion på Genevè-utstillingen. Det er allerede klart at bilen kommer til Norge i oktober.

Ikke alene

Målet for Ford er at små familier skal velge Fusion fremfor en småbil. Lengden er 402 centimeter, bredden 171 centimeter og høyden 150 centimeter. Med et bagasjerom på 337 liter blir det mer plass enn i en ren småbil. Mitsubishi Space Star har temmelig nøyaktig samme mål, det vil si at de begge ligger en liten størrelse under fleksibilklassen med Opel Zafira og Renault Scenic i spissen.

Tre motoralternativer

Det største bensinalternativet er en 1,6-liter på 100 hestekrefter som vi drar kjensel på fra Focus. Det kommer også en 1,4 liter på 80 hestekrefter, det vil si fem hestekrefter mer enn samme motoren yter når den sitter i Fiesta eller Focus.

image: Fusion – en mellomting

68 hestekrefter yter dieselalternativet på 1,4 liter. Den slår begge bensinmotorene når det gjelder dreiemoment. Allerede ved 1.750 o/min disker denne nye common rail-dieselen opp med 160 Newtonmeter.

Litt offroad

Ford vil at Fusion skal gi et inntrykk som minner om biler i offroad-klassen, uten at Fusion blir utstyrt med firehjulstrekk. Høyere bakkeklaring skal sørge for at Fusion takler fartsdumper og fortauskanter.

Fire kollisjonsputer vil være standard, og i tillegg vil det være mulig å bestille sidekollisjonsgardiner som dekker sidevinduene i begge seterader.

image: Fusion – en mellomting

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Ford-nyheter
  • Her finner du våre Ford-tester