Funksjon

Girkassen er i utgangspunktet godt tilpasset motorkarakteristikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Funksjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi testet Easytronic i kombinasjon med en 1,2 liter på 75 hestekrefter. Billigste versjon av denne koster 156.000 kroner for en femdørsutgave. Easytronic leveres også sammen med 1,0-literen på 60 hestekrefter (144.400 kroner).

Kjøring

Igangsetting foregår ved at girvelgeren dyttes sideveis fra posisjonen nøytral til automat. Så er det bare å trykke på gassen, og du trenger ikke tenke mer på girvalg før du eventuelt trenger å rygge.

Vil du blande deg inn i girvalget beveger du spaken fremover eller bakover for opp- eller nedgiring.

Velger godt

Valgene Easytronic-kassen gjør er som regel gode. Girvalgene tilpasses kjøreforholdene, for eksempel gir den deg motorbrems i lange nedoverbakker. Imponerende er også hvor raskt girkassen er klar med riktig gir etter store hastighetsforandringer. Bremser du hardt ned fra motorveihastighet vil girkassen raskt velge riktig gir til akselerasjon i for eksempel en rundkjøring.

Manuell funksjon

image: Funksjon

Etter litt kjøring med Corsa utstyrt med Easytronic har du funnet ut av hvordan den manuelle funksjonen kan brukes som et middel til å tilpasse girvalget din kjørestil – enten du ofte tyr til motorbrems, eller liker å holde motoren på høyt turtall.

Ved for høyt eller lavt turtall i forhold til valgt gir vil girkassen overprøve ditt valg, og legge inn et passende gir.

Et lite rykk

Full gass ut av lyskrysset kan gi et skift fra første- til andregir som får deg og passasjerene til å henge i sikkerhetsbeltene, men det skjer ikke mange ganger før du venner deg til å gå litt av gassen når tiden er moden for et girskift. Det hjelper mye, og det føles også som at girkassen skifter raskere når den slipper å bygge ned alt det momentet som skapes ved å holde gassen i bånn.

Billig

Prisen du må betale for å slippe å skifte gir selv er i overkant av 7.000 kroner. Vanlig automagir koster fort det dobbelte, og det er ingenting i funksjonaliteten som kan forsvare den prisforskjellen. Er du på jakt etter en småbil med automatgir er Corsa Easytronic et fornuftig og billig alternativ.

image: Funksjon

De konkurrentene som ligger nærmest koster i utgangspunktet 10.000 kroner mer enn den billigste Corsaen med Easytronic. Nissan Micra, Daihatsu Sirion og Toyota Yaris er de som er nærmest i pris hvis vi ser på femdørs småbiler.

Plass og komfort

Vi har i denne testen konsentrert oss om Easytronic-girkassen. Hvis du vil lese fyldige DinSide-tester har du flere alternativer. Du kan lese en fersk test av den motorsterke Corsa 1,8 Gsi her, eller en test av 1,2-literen med konvensjonell girkasse her.