Funksjon

Girkassen er i utgangspunktet godt tilpasset motorkarakteristikken.

Funksjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi testet Easytronic i kombinasjon med en 1,2 liter på 75 hestekrefter. Billigste versjon av denne koster 156.000 kroner for en femdørsutgave. Easytronic leveres også sammen med 1,0-literen på 60 hestekrefter (144.400 kroner).

Kjøring

Igangsetting foregår ved at girvelgeren dyttes sideveis fra posisjonen nøytral til automat. Så er det bare å trykke på gassen, og du trenger ikke tenke mer på girvalg før du eventuelt trenger å rygge.

Vil du blande deg inn i girvalget beveger du spaken fremover eller bakover for opp- eller nedgiring.

Velger godt

Valgene Easytronic-kassen gjør er som regel gode. Girvalgene tilpasses kjøreforholdene, for eksempel gir den deg motorbrems i lange nedoverbakker. Imponerende er også hvor raskt girkassen er klar med riktig gir etter store hastighetsforandringer. Bremser du hardt ned fra motorveihastighet vil girkassen raskt velge riktig gir til akselerasjon i for eksempel en rundkjøring.

Manuell funksjon

Funksjon

Etter litt kjøring med Corsa utstyrt med Easytronic har du funnet ut av hvordan den manuelle funksjonen kan brukes som et middel til å tilpasse girvalget din kjørestil – enten du ofte tyr til motorbrems, eller liker å holde motoren på høyt turtall.

Ved for høyt eller lavt turtall i forhold til valgt gir vil girkassen overprøve ditt valg, og legge inn et passende gir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lite rykk

Full gass ut av lyskrysset kan gi et skift fra første- til andregir som får deg og passasjerene til å henge i sikkerhetsbeltene, men det skjer ikke mange ganger før du venner deg til å gå litt av gassen når tiden er moden for et girskift. Det hjelper mye, og det føles også som at girkassen skifter raskere når den slipper å bygge ned alt det momentet som skapes ved å holde gassen i bånn.

Billig

Prisen du må betale for å slippe å skifte gir selv er i overkant av 7.000 kroner. Vanlig automagir koster fort det dobbelte, og det er ingenting i funksjonaliteten som kan forsvare den prisforskjellen. Er du på jakt etter en småbil med automatgir er Corsa Easytronic et fornuftig og billig alternativ.

Funksjon

De konkurrentene som ligger nærmest koster i utgangspunktet 10.000 kroner mer enn den billigste Corsaen med Easytronic. Nissan Micra, Daihatsu Sirion og Toyota Yaris er de som er nærmest i pris hvis vi ser på femdørs småbiler.

Plass og komfort

Vi har i denne testen konsentrert oss om Easytronic-girkassen. Hvis du vil lese fyldige DinSide-tester har du flere alternativer. Du kan lese en fersk test av den motorsterke Corsa 1,8 Gsi her, eller en test av 1,2-literen med konvensjonell girkasse her.